Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oscar Zia ägnade 2020 åt att förändra sitt liv

Artisternas överraskning i Mello – Körbergs låt
Oscar Zia och Anis Don Demina leder Melodifestivalen.
Foto: OLLE SPORRONG EXP
Oscar Zia programleder Melodifestivalens andra deltävling.
Foto: OLLE SPORRONG EXP
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES/JOHAN VALKONEN JOHAN VALKONEN

Efter ett tufft 2019 ägnade han 2020 åt att ändra sitt liv.

I kväll är Oscar Zia, 24, tillbaka på ”Mello”-scenen – men i en ny roll som programledare.

I en intervju med Expressen berättar han om nervositeten inför i kväll, om hur han tagit professionell hjälp för att komma på fötter, och berättar om livet som singel.

– Det är klart att jag känner mig ensam ibland, men det har jag också gjort sedan jag var 17, säger han.

Anis Don Demina, 27, och Oscar Zia, 24, är duon som ska leda kvällens ”Melodifestivalen” vid sidan av Christer Björkman.

Och efter månadslånga förberedelser har relationen mellan programledarna växt sig stark.

– Vi har blivit lite som syskon, så det finns en väldigt gnabbig ton och vi retar varandra lite, men det är med kärlek, säger Oscar Zia.

Han fortsätter:

– Vi har en ganska grov jargong, jag och Anis. Jag har inte haft så många killkompisar i mitt liv, det är väldigt retligt.

Oscar Zia och Anis Don Demina programleder den andra deltävlingen.
Foto: OLLE SPORRONG EXP

Att det blir som programledare som Oscar Zia deltar i årets ”Mello” var inte glasklart. Artisten har vid tre tillfällen tidigare varit med och tävlat, och det fanns i tankarna även i år.

– Jag hade en tidig diskussion och en tanke om att tävla, men sen så kom den här frågan och jag tyckte att det lät roligt. Jag skulle inte säga att det fanns på tapeten, det har varit en dröm att få leda ”Mello”, jag får göra allt det jag älskar, säger han.

Hur är nerverna?

– Jag har inte kräkts än, man vill hälla i sig åtta glas vin, det vill man, men jag håller mig till efter sändning, säger Oscar Zia med ett skratt, innan han fortsätter:

– Jag har börjat nervössova. De senaste veckorna har jag varit bara så trött, och jag har märkt att det har varit nervositet. Jag har sovit som en tonåring, vilket har varit otroligt skönt. Nu är det mer att jag inte sover, så det har gått över till det. Jag nervöspratar, jag går runt och snackar hål i huvudet på alla.

Har tagit hjälp att komma på fötter

De senaste åren har varit tuffa för Zia. 2019 beskrev han som ett ”rövhål” i en intervju med Aftonbladet i fjol, efter att förhållandet med ex-pojkvännen spruckit.

När han talar med Expressen berättar han att han ägnat pandemiåret 2020 åt att skala bort dåliga saker ur sitt liv och tagit professionell hjälp för att komma på fötter.

Men någon ny kärlek har det inte blivit.

– Jag har jobbat jättemycket och jag har inte haft tid typ, att träffa någon. Men som jag har pratat väldigt mycket om innan så är en av mina största ”struggles” i livet är att jag har svårt att vara ensam.

– Jag saknar inte någon, jag vill inte vara tillsammans med någon, men det är klart att jag känner mig ensam ibland, men det har jag också gjort sedan jag var 17. Det har varit mitt liv och jag är väldigt van vid det.

Hur tog du dig igenom det?

– Jag rekommenderar alla att ta professionell hjälp, jag har en coach som jag snackar med och han hjälper mig med allt möjligt, det är inte bara terapi utan det är en samtalscoach och en mentor också, säger han.


Anton Ewalds barnplaner med kärleken: "Det är dags"