Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nu blir hon miljonär på schlager-miraklet

Marie i studion.
Från mirakel-Marie till miljon-Marie. Hennes kommande album är förhandsbeställt i 20 000 exemplar.
Men en källa i branschen menar att den kan sälja dubbelt upp.
- Den kommer att bli så otroligt bra, säger Marie Lindberg lyckligt.
Direkt efter framgångarna och hyllningarna i schlager-SM i Göteborg for Marie Lindbergs till Sundsvall. Tillsammans med producenten Patrik Frisk fortsatte de arbetet med hennes kommande debutalbum. - Jag är inte nervös inför finalen i Globen, säger hon. - Nu har jag ju min skiva att se fram emot. Den kommer bli så otroligt bra.

Får hög royalty

Maries debutalbum är, enligt en källa med insyn i branschen, redan förhandsbeställd i 20 000 exemplar. Men slutförsäljningen kan stanna på mer än det dubbla. Eftersom hon är både upphovsman och artist på skivan får Marie en hög royalty - cirka 15 kronor per såld skiva - uppger Expressens källa. - Dessutom tillkommer nedladdningar, medverkan på samlingsalbum och konsertframträdanden. Då handlar det säkert om miljoninkomster.

Skickade ett brev

Kort efter att Marie Lindberg var klar för schlager-SM skickade hon ett mejl till Bolero records. Ett litet bolag i multinationella Warners organisation. - Jag skrev att jag skulle vara med och undrade om de vill ge ut min musik. Jan Lindberg, (Maries man) skrattade lite åt det naiva i det. - Men jag fick svar och vi bestämde möte, berättar hon.

Inspelning i Sundsvall

I december började inspelningarna i Stockholm. Veckan efter framgångarna i schlager-SM fortsatte de i Sundsvall. - Det var planerat så och det var rätt skönt att få vara privat efter allt det där, säger hon. - Nu missade jag allt som skrevs om mig. Jag har tre påsar med tidningar att gå igenom. Det blir ett sätt att bearbeta allt ståhej.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!