Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nannes plan för att orka – efter svåra perioden

Nanne Grönvall har ett Mello-schema med pauser.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: IZABELLE NORDFJELL

Efter en svår period av utbrändhet är Nanne Grönvall tillbaka i Melodifestivalen – men stjärnan är nervös för hur hon ska orka.

För att klara sig igenom den intensiva tävlingen har artisten fått lägga upp ett specialschema.

– Vi försöker se efter var jag hittar pauser och kan stanna upp. Efter en sån här smäll så är det framför allt hjärnan som tar en riktig smäll, säger Nanne Grönvall.

Det har gått tretton år sen sist, men nu är Nanne Grönvall, 57, tillbaka i Melodifestivalen. Med sin glada ”Carpool karaoke” hoppas hon kunna glädja publiken – men vet också hur svårt det har varit för låtar med svensk text att ta sig vidare i tävlingen.

– Just nu är jag bara så fokuserad på att försöka göra det så bra som möjligt, det är mycket som ska sitta på plats. Sen vet jag ju att det är tufft för svenska låtar, det har inte gått vidare några svenska låtar än till finalen.

”Det kommer bli väldigt nervöst”

Det var 2016 som Nanne Grönvall drabbades av utmattning och gick in i väggen. Sedan dess har vägen tillbaka till ett fungerande liv varit lång, och återkomsten i Melodifestivalen är det första stora hon gör efter sin sjukskrivning. Men det är inte utan att farhågor som Grönvall ställer sig på scenen igen.

– Det kommer bli väldigt nervöst. Jag har känt innan att det bara kommer bli roligt, men sen kände jag när jag tittade på deltävling två, och de sa: ”De som har gått vidare...”, Då fick jag jätteont i magen, blev illamående och blev skakig i kroppen, säger Nanne Grönvall, som började minnas hur jobbigt det kan vara att vara med i Melodifestivalen också.

– Jag har inte stått så här på jättemånga år, jag har kört små gig, jag har jobbat jättelite. Jag har aldrig jobbat så här lite i hela mitt liv. Det kommer bli pirrigt, men också väldigt kul. Jag har ett fantastiskt gäng med mina dansare och mitt team.

Nannes plan – för att orka

För att orka med cirkusen som är Melodifestivalen har Nanne Grönvall satt upp ett specialschema, för att hon ska ha chans att vila sig under de späckade dagarna.

– Det är inte mer än att vi försöker se efter var jag hittar pauser och kan stanna upp. Efter en sån här smäll så är det framför allt hjärnan som tar en riktig smäll. Att vara i gång och man är social, så till slut blir man trött. Men jag har ett bra team omkring mig.

Nanne om genrepet och hennes stöd under Melodifestivalen.