Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nannes detaljdrag – kampen efter kollapsen

Nanne Grönvall: ”Vi har jobbat ihop i 39 år”
Nanne Grönvall kämpar för att komma tillbaka efter utbrändheten och måste detaljplanera sitt schema under Melodifestivalen.Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Då tvingar SVT henne att tävla mot sig själv – hon är en av låtskrivarna bakom Jakob Karlbergs bidrag.Foto: LASSE SVENSSON / KVP/EXPR

Nanne Grönvall kämpar för att komma tillbaka efter utbrändheten och måste detaljplanera sitt schema under Melodifestivalen.

Då tvingar SVT henne att tävla mot sig själv – hon är en av låtskrivarna bakom Jakob Karlbergs bidrag.

– Jag hade velat att han var i en annan deltävling, säger Nanne.

Nanne Grönvall, 57, är en av de mest erfarna Melodifestivaldeltagarna – hon har tävlat en lång rad gånger, både som artist i olika konstellationer och som låtskrivare. Men efter 2007, då hon tävlade med ”Jag måste kyssa dig”, har hon inte själv stått på tävlingsscenen.

– Jag har inte varit så inställd på Melodifestivalen, säger Nanne Grönvall och berättar att hon inte hade för avsikt att tävla med nya ”Carpool karaoke” heller men att maken och medförfattaren Peter Grönvall övertalade henne.

Tvingas ta pauser

De senaste åren har hon också kämpat mot utbrändhet, hon har själv berättat om hur hon drabbades av en utmattningskollaps för tre år sedan.

Det bär hon med sig när hon nu återigen ger sig in i schlagercirkusen.

– Vi har pratat om det, Peter och jag. Jag kommer att vara väldigt noga med att se till att ta pauser i schemat för det är fortfarande en lång väg att gå. Att köra på från tidig morgon till sen kväll, det går inte. Det gäller framför allt att hitta luckorna och vara själv en stund, det kan räcka med en halvtimme, säger Nanne Grönvall.

Du är inte helt återställd?

– Det tar ju tid att ta sig tillbaka. Det här är det första stora som jag ger mig in i sedan dess så jag är väldigt nog med att ha en bra översikt.

Nanne tävlar mot sig själv i Melodifestivalen 2020

En försvårande omständighet är att hon tävlar mot sig själv i deltävlingen i Malmö. I stället för att bara fokusera på sin egen ”Carpool karaoke” har hon också Jakob Karlbergs ”Om du tror att jag saknar dig”, som hon har varit med och skrivit, att tänkta på.

– Jag hade gärna sett att han hade varit med en annan vecka, då hade jag kunnat vara där som enbart kompositör och peppat. Nu blir man ju så fokuserad på sitt nummer. Jag kommer ju att peppa ändå men det kommer också att bli så att man har sitt eget schema. Men jag älskar båda låtarna och är stolt över Jakob, säger Nanne Grönvall.

Christer Björkman: ”Allt är inte diskning”