Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nanne Grönvalls besvikelse – tvingas tävla mot sig själv

Nanne Grönvall tävlar två gånger i Malmö. Foto: SVEN LINDWALL
Grönvall deltar med ”Carpool karaoke”...Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
... men även med Jakob Karlbergs låt. Foto: SVEN LINDWALL

Nanne Grönvall tävlar mot sig själv i Melodifestivalen – artisten har nämligen skrivit två av låtarna i samma deltävling.

Veteranen själv är missnöjd med upplägget, men SVT själva ser det som ett ”härligt” beslut.

– Vi bygger deltävlingarna utifrån att det ska bli en härlig dynamik med härliga uttryck och härliga artister i varje tävling, säger Karin Gunnarsson, tävlingsproducent för Melodifestivalen.

Nanne Grönvall, 57, uppträder inte bara med egenskrivna låten ”Carpool karaoke” i lördagens delfinal i Malmö – hon är också med som låtskrivare på Jakob Karlbergs låt ”Om du tror att jag saknar dig”.

När Grönvall fick veta att hon fått med två låtar till tävlingen så hoppades hon att de skulle hamna i två olika deltävlingar, något SVT inte tog någon hänsyn till.

– Det är ju inte drömscenario. Jag hade sett framför mig att vi skulle tävla i var sin tävling, så kunde jag vara med som kompositör, och vara med och stötta och backa upp. Sen när han går och lägger sig i tid, som artisterna måste göra, då skulle jag kunna sitta kvar och hänga. Men så blev det inte, säger Nanne Grönvall och fortsätter:

– Framför allt hade jag velat vara med mer. Vi ses ju och pratar och kollar saker, men det blir ju inte samma sak.

SVT:s svar efter Nannes besvikelse

Karin Gunnarsson, tävlingsproducent för Melodifestivalen, menar att låtarna är så olika att de passade i samma deltävling.

– De är för det första väldigt olika låtar, och vi bygger deltävlingarna utifrån att det ska bli en härlig dynamik med härliga uttryck och härliga artister i varje tävling. Kan inte säga att det var en slump, men det blev så, säger hon.

– Det blev lite härligt, hon tävlar mot sig själv.

Nanne känner sig som hackspetten i Kalle Anka

Gunnarsson tror inte det finns en risk att tittarna förvirras över att Nanne Grönvall först uppträder och tre låtar senare syns hemma i tv-rutorna igen – något som Nanne själv tycker gör att hon känner sig som hackspetten i Kalle Ankas julafton.

– Nu har våra tittare sett de här låtskrivarfilmerna i tre veckor. De tycker nog bara det är kul, det visar bara på den bredd som Nanne har, säger Karin Gunnarsson.

Nanne Grönvall – varit med och skrivit Jakob Karlbergs låt