Foto: Sven LindwallFoto: Sven Lindwall
 Foto: Sven Lindwall
Foto: Sven LindwallFoto: Sven Lindwall
 Foto: Sven Lindwall

Molly Sandén tvingas ändra – efter olyckan

Publicerad

Molly Sandén ändrar sitt nummer i Melodifestivalen, efter att pyroteknik-missen gjort att det känns som att det "brinner i halsen".

I natt tvingas artisten utvärdera ändringen – hon är rädd att tappa rösten i direktsändning.

– Jag kunde nästan inte få fram en ton, säger Sandén.

Molly Sandén är den stora förhandsfavoriten inför lördagens direktsändning av Melodifestivalen.

Men under torsdagens repetitioner drabbades artisten av ett tungt bakslag.

Hennes nummer är späckat av tjock rök och pyroteknik. Under repet kom röken in i hennes hals – och hon kunde inte sjunga.

– Det var på den andra repetitionen som jag nästan inte kunde få fram en ton. Det vore tråkigt om det hände. Vi har försökt undvika den situationen så gott det går, säger Molly Sandén.

 

LÄS MER: Allt om Melodifestivalen på Expressens specialsajt

 

Molly Sandén tvingades ändra sitt nummer efter kaoset

Molly Sandén tvingades ändra sitt nummer till fredagens genrep.

– Explosionerna i slutet, då känns det nästan som att det brinner i halsen. Jag kände det på repet att det finns en risk att man skulle kunna få jättesvårt att sjunga. Vi har försökt lägga om lite så att röken inte kommer rätt emot mig, utan att den kommer på sidan. Det är ett riskfyllt moment. Vi har bytt position på de som smäller av, så att röken inte ska färdas mot mig. Vi pratade efter repet med alla inblandade, säger Molly Sandén.

I natt ska Molly Sandén och hennes team utvärdera ändringen. Det är ännu inte klart om hon tvingas ändra sitt nummer igen.

Molly Sandén är rädd att tappa rösten

Molly Sandén berättar att hon är rädd att tappa rösten.

– Det är alltid en rädsla, absolut. Men jag tror ändå på energier, att om man tänker för mycket på det så kommer det hände. Så det är bara att tänka positivt. Jag får väl hålla andan hela låten.

 

LÄS MER: SVT:s rädsla – Gina Dirawi skickas hem

 

Är det något annat som kan bli ett problem?

– Tygerna är ett sådant moment. Jag är ju rädd att vinden inte ska vara tillräcklig, eller att det ska förändras när folk kommer in i arenan. Att det bara inte ska bli den effekten som vi letar efter. Men det är också spännande att ha sådana moment. Är det för säkert blir det lite tråkigt. Då tappar man den edgen.

För Molly Sandén skulle det vara tufft om tekniken förstörde hennes scenshow. Men hennes backup-plan – är låten.

– Det skulle vara jättetråkigt så klart. Det är ju en helhetsvision. Man vill ju att det ska klaffa. Men jag tror ändå så pass mycket på låten, att den talar för sig. Då får jag väl sjunga över det. Allt jag kan, säger Molly Sandén.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Johanna Bladh

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag