Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mohombis ord – om kungliga bakgrunden

Mohombi om sin kungliga familj.
Mohombi, aktuell i Melodifestivalen, avslöjar att hans pappa är kung. Foto: SVEN LINDWALL
”Min far är kung över en region som heter Meni-Kongo. Och jag är hans son”, säger Mohombi.Foto: SVEN LINDWALL

Mohombi är tillbaka i Melodifestivalen, efter förra årets succé med ”Hello”.

Men vad tittarna kanske inte vet är att den svenska stjärnan är kunglig.

– Min far är kung över en region som heter Meni-Kongo. Och jag är hans son, säger Mohombi, som är för upptagen för att fira alla hjärtans dag.

Med stamp i golvet och låten ”Hello” sjöng Mohombi in sig i svenska folkets hjärtan i Melodifestivalen förra året. Nu när han är tillbaka i tävlingen med låten ”Winners” hoppas han på tittarnas stöd, som han märkt att han har när han turnerat.

– Jag kan bara ta det till en nivå, sen får folk där hemma bestämma om de vill lyssna. Men jag känner av stödet, det är nog tack vare förra året och min prestation. Jag blev väl bemött när jag turnerade i Sverige i somras, fantastiskt kul, säger han.

Oavsett hur det går i tävlingen har artisten i alla fall stöd på plats under tävlingen, av båda familj och vänner, som flyger in till Luleå för att heja på honom. Men hans fru kan inte räkna med någon uppvaktning på alla hjärtans dag – det är Mohombi för upptagen för.

– Alla hjärtans dag, det har jag inte tid att tänka på, det är Melodifestival. Det får vänta, vi skjuter upp det en vecka.

Mohombis dolda bakgrund

Men vad tittarna kanske inte vet när Mohombi uppträder på lördagskvällen är att artisten ör av kunglig börd. Hans pappa är nämligen kung över en provins i Kongo-Kinshasa. Men det är inget som artisten lägger någon större vikt vid.

– Min far är kung över en region som heter Meni-Kongo. Och jag är hans son. Det rinner blått blod i ådrorna, det är den enda skillnaden, skämtar Mohombi.

Som om inte det räcker – på fritiden hänger Mohombi med världsstjärnor. Melodifestivalen kommer strax efter en låtskrivarsession i tropisk miljö med amerikanska rapparen pitbull.

– Innan dess var jag i Karibien hemma hos Pitbull och skrev massa musik.

Mohombi tävlar med låten ”Winners” i Luleå.