Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mohombis besked efter succén – lämnar Sverige

Mohombi om finalplatsen: ”Man tvivlar alltid”
Mohombi tog sig tillsammans med Mariette vidare direkt till finalen av Melodifestivalen.Foto: SVEN LINDWALL
Men innan det är dags att göra upp i Friends arena kommer artisten lämna Sverige i förmån för sitt andra hemland Kongo, där hans familj väntar på honom.Foto: SVEN LINDWALL
Den andra vinnaren, Mariette och hennes ”Shout it out”, grät av lycka när hon uppträdde med vinnarlåten igenFoto: SVEN LINDWALL

Mohombi tog sig tillsammans med Mariette vidare direkt till finalen av Melodifestivalen.

Men innan det är dags att göra upp i Friends arena kommer artisten lämna Sverige i förmån för sitt andra hemland Kongo, där hans familj väntar på honom.

– Jag ska träffa mina barn, min fru, mina föräldrar. Så jag är glad, säger artisten efter sin vinst.

Med låten ”Winners” blev Mohombi en vinnare, och lyckades ta sig direkt till final i Melodifestivalen, tillsammans med veteranen Mariette.

Efter beskedet om att han vann deltävlingen var artisten full av olika känslor.

– Jag är euforisk, jag är glad, jag är nöjd. Jag är törstig, jag är hungrig – och jag är så redo för finalen, säger Mohombi, och liknar det vid att få höra att man är frisk vid ett besök på ungdomsmottagningen.

Du började inte gråta av glädje?

– Nästan glädjetårar, det var inte långt därifrån.

Höll för favorittrycket

Även om Mohombi hoppades att han skulle ta sig till final, vågade han inte heller tro att han skulle hålla för favorittrycket.

– Jag hade blivit väldigt besviken om jag inte hade gått vidare. Men ingen går säker, det dummaste man kan göra är att gå runt och tro att det är klart liksom. Det var längesen jag var så nervös.

Artistens mål med att vara med i Melodifestivalen de två senaste åren är att han ska bli känd även på hemmaplan, och inte bara ute i världen.

– Det betyder jättemycket. Jag vill komma hem efter en lång internationell karriär och blir folkkär liksom. Jag känner att jag är på god väg, jag har en lite och ibland lite större plats ute i stugorna i Svea rike, och det känns fantastiskt, säger Mohombi.

Mohombi: ”Kommer festas rejält i kväll”

Artisten berättar att han ska fira med vänner och kolleger på efterfesten, och sin syster.

– Jag är omringad av kärlek, det kommer festas rejält i kväll.

Resten av familjen får dock vänta på att fira sin finalist – de är nämligen kvar hemma i Kongo, och har hejat på distans.

– De sa att ”det är bäst att du går vidare, så vi kan komma till Stockholm i stället”. No pressure, säger Mohombi och skrattar.

Mohombi pendlar mellan Sverige och Kongo, där han bor tillsammans med hustrun Pearl Moupondo och parets tre söner.

Han ska nu tillbringa två dygn i Stockholm, innan han åker vidare hem till familjen i Kongo för att få umgås och fira med dem också.

– Jag ska träffa mina barn, min fru, mina föräldrar. Så jag är glad, säger han.

Mariettess tårar: ”Jag minns ingenting”

Den andra vinnaren, Mariette och hennes ”Shout it out”, grät av lycka när hon uppträdde med vinnarlåten igen, och var euforisk över att ha tagit sig direkt till final för fjärde gången.

– Jag minns ingenting. Jag minns att jag fick en hatt på mig, säger hon lyckligt efteråt.

Under veckan har hon pepprats med kärlek av vännen och schlagerdrottningen Carola, som skickat privata videoklipp till henne. Efter Mariettes vinst valde ”Evighet”-artisten att publicera ett inlägg på Instagram, där hon skrev att hon för frivolter av glädje för vännens skull.

Något som fick Mariette att brista ut i skratt.

– Gjorde hon det? Kan hon det? Det ska jag be henne göra nästa gång vi ses! Jag ska bjuda ut henne på middag tänker jag.

Mariettes olycka på efterfesten

Mariette skar sig på en champagneflaska, men hon var glad ändå och dansade in sin final plats.

TV: Anis om dolda orden under keps-tejpen: ”Du sätter mig alltid på plats!”

Ellinor Svensson träffar artisten efter deltävlingen.