Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Modesnackisarna vi minns från Melodifestivalen

Så förbereder sig programledarna inför Melodifestivalen
Årets programledare: Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin.
Foto: SVEN LINDWALL

Melodifestivalpeppen är i gång på riktigt med fjäderboor, paljetter och långa släp.

Fokuset brukar ofta ligga på artisterna – men nu är det dags att uppmärksamma programledarna som guidar oss igenom tävlingen med stadig hand.  

Expressens Elin Slättberg har tagit sig en titt på programledarnas kläder genom åren.

Sarah Dawn Finer, Marika Carlsson och Eric Saade

Foto: OLLE SPORRONG

I fjol programleddes tävlingen av Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor, Marika Carlsson och Eric Saade. Vi fick både en palett av många färger, siluetter och material. Precis vad en Melodifestival ska innehålla.

QUIZ: Är du en riktig schlagernörd? 

David Lindgren

Foto: SVEN LINDWALL

2017 var det Clara Henry, Hasse Andersson och David Lindgren som ledde tävlingen. Många minns nog när David Lindgren gjorde sitt bejublade schlagermedley med tillhörande nakenchock och begreppet ”pappakropp” myntades på riktigt. 


Helena Bergström, Gina Dirawi och Sarah Dawn

Foto: SVEN LINDWALL

Trion bestående av Sarah Dawn Finer, Gina Dirawi och Helena Bergström ledde tävlingen 2010, bland annat i de här matchande långklänningarna i metallfärger. Vilka superkvinnor! 

LÄS MER: Melodifestivalen 2020 – allt inför finalen: Artisterna och låtarna 

Sanna Nielsen och Robin Paulsson

Foto: SVEN LINDWALL

2015 styrde Sanna Nielsen Melodifestivalen-skutan tillsammans med Robin Pålsson. Sanna dök under en deltävling upp en i rosa långklänning som gjorde sig bra ihop med hennes ståtliga längd, plus tillhörande fjäderboor. Kanske inte den roligaste modellen på klänningen dock. 


Rickard Olsson och Marie Serneholt

Foto: SVEN LINDWALL

Marie Serneholt och Rickard Olsson valde att köra matchande silverkläder när de ledde Melodifestivalen ihop 2011. Figuren på Maries klänning är kanske inte den allra mest smickrande men man får ge dem beröm för att de i alla fall har försökt att matcha Maries limegröna skor med Rickards snäsduk i kavajfickan. 


Måns Zelmerlöw och Christine Meltzer

Foto: SVEN LINDWALL

2010 var det Måns Zelmerlöw, Christine Meltzer och Dolph Lundgren som ledde tävlingen ihop. Här matchade Måns och Christine i svart. Hennes klänning känns väldigt 2010 men axellöst och puffkjol. Blomman i hårets känns lite för mycket, likaså Måns illasittande byxor.


Petra Mede

Foto: SVEN LINDWALL

Någon som verkligen vet hur man skänker glam till tävlingen är Petra Mede, något hon visade prov på när hon ledde programmet 2009. Hennes glittrande lila långklänning i siden tillsammans med Hollywoodlockarna passar verkligen i Melodifestivalen.


Kristian Luuk

Foto: SVEN LINDWALL

Kristian Luuk gjorde debut som programledare för Melodifestivalen 2007. Han valde att köra på det säkra stilrena kortet, rak passform och diskreta färger. Men stilen verkade gå hem hos tittarna och har var programledare året där på igen, då tillsammans med Björn Gustafsson och Nour El Refai.


Kristin Kaspersen och Claes Åkesson

Foto: OLLE SPORRONG

Kristin Kaspersen och Claes Åkesson plockade bort glamouren när de programledde tävlingen 2002 och körde den mer jordnära stilen. Mocka och jeans var tydligen inne och Kaspersen valde att piffa upp kreationen ytterligare med fransbälte och ett halsband med ett glittrande kors.


Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin

Foto: SVEN LINDWALL

Årets programledartrio bestående av Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin sätter verkligen lite färg på denna show. En speciell modeeloge till Lina Hedlund som vecka efter vecka visar upp den ena glammiga kreationen efter den andra, WOW!

Så arbetar Melodifestivalen för att förhindra spridning under finalen

Så arbetar Melodifestivalen för att förhindra spridning under finalen