Missen som avslöjade sanningen för Danny

Publicerad
Uppdaterad
Här får Danny av misstag reda på att han förlorat mot Eric Saade - innan tittarna fått höra resultatet. Den tyngsta förlusten i karriären var ett faktum.
- Det jag tänkte var att det var kört. Jag såg när de gav Saade mikrofonen. Då visste jag, säger Danny.
Favorittippade Danny föll mot värsta konkurrenten Eric Saade under finalen i Melodifestivalen. Spänningen var olidlig in i det sista, men inte för Danny.
Han visste redan innan resultatet lästs upp att han förlorat. Bilderna från green room visar hur en leende Eric Saade tar emot mikrofonen. Samtidigt vänder Danny ner blicken.
- Om jag ska vara helt ärlig så tänkte jag att det var kört när jag satt där, säger Danny.
Hur visste du det?
- Jag visste att jag förlorat. När jag vände mig om såg jag när de gav Saade mikrofonen. Då visste jag, säger Danny.

Försöker att vara glada

Han har tidigare beskrivit hur allt han gjort i 20 års tid lett fram till lördagens final i Globen. Fallet blev därför tungt. En sammanbiten Danny vill dock inte agera ut känslorna efter gårdagens sändning.
- Jag är inte bitter av mig. Jag är nöjd med mitt framträdande. Jag har inte kompromissat på något plan. Visst, det är en tävling och jag har satsat på Eurovision. Men jag försöker vara en glad jävel, säger Danny.

"Tvåa är fint"

Han menar att Eurovision också innebär mycket jobb. Nu kan han lägga tiden på annat.
- Ja, att komma tvåa är fint. Att gå till Europa innebär väldigt mycket jobb. Nu hinner jag göra annat i stället, säger Danny som förlitade sig på den internationella juryn.
- De såg att Eric och jag hade internationell kapacitet. Jag förlitade mig på dem. Det är bara att gratulera Eric, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag