Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mendez svåra utmaning på sena efterfesterna

Mendez berättar att andra chansen kommer bli en tuff tävling.
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG

Mendez är tillbaka i Melodifestivalen – i helgen tävlar han i Andra chansen tillsammans med duettpartnern Alvaro Estrella. 

Nu berättar artisten om livet som nykter alkoholist och frestelserna som artistlivet för med sig.

– Mycket kan hända om du inte är försiktig. Det är så för en alkoholist, om du har problem så får du passa dig, säger Mendez.

Det har gått två år sedan Leopoldo Mendez, 44, senast tävlade i Melodifestivalen – då räckte det till en finalplats samtidigt som han fick en stor hit med sitt bidrag ”Everyday”.

Nu kämpar han för en ny finalplats tillsammans med Alvaro Estrella, 39, och låten ”Vamos amigos” – i Andra chansen möter de Drängarna i en tuff duell.

Samtidigt berättar artisten nu om sin alkoholism. I podden Hitfabriken pratar han öppenhjärtigt om de tuffa perioderna och på frågan ”du har varit alkoholist” svarar han:

– Jag är det fortfarande. Det slutar man aldrig vara, alkoholist, säger Mendez i podden.

Mendez: ”en sjukdom som man inte blir av med”

Nu berättar han också om hur det är att vara alkoholist i en miljö som Melodifestivalen, med många fester under tävlingsveckorna. Mendez säger att man måste vara försiktig.

– Eftersom man har det problemet. Det är en sjukdom som man inte blir av med. Det är som att vara en diabetiker som måste medicin varje dag, för annars blir det problem. Det här är samma sak. Man går på möten eller vad som är bäst för en själv. Det är olika för olika individer, säger han.

– För mig handlar det om att vara stark och koncentrerad på vad jag ska göra. Jag har försöka träna upp mig och då blir man koncentrerad på att äta rätt och dricka rätt, det betyder vatten och inte vodka. Så enkelt är det. 

Men hur är det när man går på välkomstfest och efterfest?

– Mycket kan hända om du inte är försiktig. Det är så för en alkoholist, om du har problem så får du passa dig. Man kan få återfall, det är inte hela världen men det är inte det som är meningen. Du ska hålla dig borta bara. Det är så enkelt, säger Mendez.

När Mendez och Alvaro Estrella gick vidare till andra chansen fick Mendez en kyss.