Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Melodifestivalen 2021: Här är alla artister som är klara

Melodifestivalen 2021 inleds den 6 februari utan publik – och finalen hålls 13 mars.
Kadiatou Holm Keita, även känd under artistnamnet Kadiatou, deltog i ”Idol” 2018.
Foto: OLLE SPORRONG
Danny nobbade att leda Melodifestivalen – för att i stället delta själv som artist.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ralf Gyllenhammar, sångare i Mustasch.
Foto: LENNART REHNMAN
Eric Saade tävlar i Melodifestivalen – förra året var han programledare.
Foto: OLLE SPORRONG
Klara Hammarström är en av deltagarna nästa år.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Melodifestivalen 2021 inleds den 6 februari utan publik – och finalen hålls 13 mars.

Nu släpps artisterna inför tävlingen.

I startfältet ser vi bland annat Kadiatou, som kom tvåa i ”Idol” 2018, Danny Saucedo som gör mellocomeback samt rockbandet Mustasch.


Den här artikeln går att kommentera. När du har läst får du gärna dela med dig av dina tankar längst ner.

För att hålla spänningen uppe avslöjar SVT artister och låtar i Melodifestvalen 2021 gradvis under tre dagar: 1, 2 och 3 december.

Varje timme från sju på morgonen till sen eftermiddag släpps en ny låt och en ny artist. I den här artikeln fyller vi på med låtar och artister allt efterhand.

Detta är inte startordningen – den kommer SVT att göra offentlig senare.

- Just nu jobbar vi på Melodifestivalen för fullt för att bjuda in tittarna till en stor musikfest uppdelad på sex program med start lördagen 6 februari, direkt från Annexet i Stockholm, säger Karin Gunnarsson, tävlingsproducent.

Klara för Melodifestivalen 2021

Danny Saucedo

Låt: ”Dandi dansa”.

Låtskrivare: Danny Saucedo, Karl-Johan Råsmark.

Danny Saucedo var senast med i tävlingen 2012, då han kom på tvåa med ”Amazing”. Innan dess hade han tävlat med gruppen EMD och som soloartist med ”In the club”. 2013 var han programledare tillsammans med Gina Dirawi. Danny har vunnit flera Grammisar i kategorin Årets låt.

Danny Saucedo - klar för Mello 2021.
Foto: Herman Caroan

Lovad  

Låt: ”Allting är precis likadant”. 

Låtskrivare: Mattias Andréasson, Alexander Nivek, Lova Drevstam, Albin Johnsén. 

Lovad, eller Lova Drevstam som hon egentligen heter, tilldelades 2019 års STIM-stipendium. I somras släppte hon sin singel ”Innan dig” men under artistnamnet I:AM. En av låtskrivarna till Mello-låten är Mattias Andréasson – som tidigare har tävlat i Melodifestivalen som del av bandet EMD. 

Lovad -– klar för Mello 2021.
Foto: Peter Hagström

Kadiatou  

Låt: ”One touch”. 

Låtskrivare: Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov. 

Kadiatou Holm Keita från Lidingö blev tvåa i ”Idol” 2018 efter en lång och dramatisk final. 19-åringen var den yngsta deltagaren i tävlingen det året. Några veckor senare, i december samma år, släppte hon singeln ”Say something”. 

– När jag fick veta att jag skulle vara med kände jag en enorm lycka, jag blev så glad. Jag känner mig stolt att jag har fått den här möjligheten. Och jag är så sjukt peppad på att få göra det här, säger Kadiatou till SVT som sin medverkan i Melodifestivalen.

Kadiatou – klar för Mello 2021.
Foto: Paulina Torbjörnsen

Mustasch 

Låt: ”Contagious”. 

Låtskrivare: Ralf Gyllenhammar, David Johannesson.

Hårdrockarna Mustasch har byggt upp en bred publik, även internationellt, och har turnerat världen över. Bandets frontman Ralf Gyllenhammar deltog i Melodifestivalen 2013 och gick till final med bidraget ”Bed on fire”. Fyra år senare medverkade Mustasch som mellanakt, tillsammans med Hasse Andersson, med en ny version av ”Änglahund”.

Mustasch – klara för Mello 2021.
Foto: Ted Lindén

Eva Rydberg & Ewa Roos 

Låt: ”Rena rama ding dong” 

Låtskrivare: Göran Sparrdahl, Kalle Rydberg, Ari Lehtonen.

70-plussarna Eva Rydberg och Ewa Roos är två älskade skådespelare och artister med långa karriärer inom teater, revy, film och musik. De har delat scen många gånger och är inga rena debutanter i Mello-sammanhang. Eva Rydberg medverkade 1977 och Ewa Roos var med i Eurovision för barn redan som 13-åring.

Eva Rydberg & Ewa Roos – klara för Melodifestivalen 2021.
Foto: MIKAEL LINDELL BOLIN

Emil Assergård

Låt: ”Om allting skiter sig” 

Låtskrivare: Emil Assergård, Jimmy Jansson, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov, Johanna Wrethov.

Debut i Melodifestivalen för Emil Assergård, en 29-åring född i den lilla byn Undrom i Sollefteå kommun. Sedan debutalbumet ”Rakt från hjärtat” 2013 har han haft hits som ”All in” och ”Jag råkade sälja min bästa vän”. Emil Assergård har fått elva guldskivor, fem platinaskivor, två dubbelplatina och en trippelplatina. Han har också medverkat i tv-program som ”Bingolotto” och ”Lotta på Liseberg”. 

Emil Assergård – klar för Melodifestivalen 2021.
Foto: Evelina Sigetty

Tess Merkel

Låt: ”Good life”

Låtskrivare: Tony Malm, Tess Merkel, Palle Hammarlund, Mats Tärnfors.

Under 20 år radade Tess Merkel upp ett hits med gruppen Alcazar. De tävlade i Melodifestivalen fem gånger, bland annat med låtarna ”Stay the night” och ”Not a sinner nor a saint” och har fans och publik över hela Europa. Nu tar Tess klivet ut på egna ben med en låt under parollen: Oavsett vem du är, var du än är i livet och hur tufft det än må vara så kan det alltid hyllas.

Tess Merkel – klar för Melodifestivalen 2021.
Foto: Kitty Lingmerth

Paul Rey

Låt: ”The missing piece”

Låtskrivare: Fredrik Sonefors, Laurell Barker, Paul Rey.

Sångaren och låtskrivaren Paul Rey från Malmö debuterade i Melodifestivalen 2020 med låten ”Talking in my sleep” som slutade på sjätte plats. Låten blev en av det årets mest streamade låtar från programmet. Paul har samarbetat med Snoop Dog och har Quincy Jones som mentor. Kommande ”Note to her” är inspirerad av att Paul Rey nyligen blev pappa för första gången.

Paul Rey – klar för Mello 2020.
Foto: Jens Nordström

Arvingarna

Låt: ”Tänker inte alls gå hem”

Låtskrivare: Stefan Brunzell, Nanne Grönvall, Thomas G:son, Bobby Ljunggren.

För sjätte gången i Melodifestivalen! Det är mer än 30 år sedan som Arvingarna Casper, Tommy, Kim och Lasseman började skriva låtar tillsammans. 1993 tävlade Arvingarna med ”Eloise” och senast 2019 med ”I do”. Efter 19 släppta album, ett 20-tal låtar på Svensktoppen, guld och platinautmärkelser, samt tre Grammisvinster är Arvingarna ett av Sveriges mest folkkära band.

Arvingarna – klara för Melodifestivalen 2021.
Foto: Ricky Tillblad

Dotter

Låt: ”Little Tot”

Låtskrivare: Johanna ”Dotter” Jansson, Dino Medanhodzic.

Med låten ”Bulletproof” var hon en av favoriterna till segern i Melodifestivalen 2020, men med en poängs marginal blev det en andra plats. ”Bulletproof” blev en stor radio- och streminghit. Dotter är en rutinerad artist, men också låtskrivare med låtar som ”A million years” med Mariette och ”Victorious” med Lina Hedlund på sitt konto. Samarbetet med Måns Zelmerlöw i ”Walk with me” ledde också till en gemensam turné.

Dotter – klar för Mello 2021.
Foto: Kristoffer Jansson

Elisa Lindström

Låt: ”Den du är”

Låtskrivare: Bobby Ljunggren, Ingela Pling Forsman, Elisa Lindström.

Elisa Lindström från Töreboda debuterade i Melodifestivalen 2014 med ”Casanova”. 29-åringens musikkarriär startade när hon under gymnasietiden bildade dansbandet Elisa's. Idag är Elisa soloartist och hennes repertoar spänner från dansband till klassiskt. Hon har vunnit Dansbandskampen, Let's Dance och Körslaget, Grammisar och Guldklavar och har stått på musikalscener, bland annat i ”Sound of Music” på Malmöoperan.

Elisa Lindström – klar för Melodifestivalen 2021.
Foto: Magnus Ragnvid

Lillasyster

Låt: ”Pretender” 

Låtskrivare: Isak Hallén, Jakob Redtzer, Martin Westerstrand, Ian Paolo Lira, Palle Hammarlund.

Hårdrockbandet Lillasyster debuterade 2007 med albumet ”Hjärndöd musik för en hjärndöd generation”. Sedan dess har bandet släppt fyra album, turnerat och nominerats till flera svenska Grammisar för ”Bästa hårdrock”. Deras version av Rihannas hit ”Umbrella” gav en del internationell uppmärksamhet.

LIllasyster – klara för Melodifestivalen 2021.
Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Frida Green

Låt: ”The silence”

Låtskrivare: Anna Bergendahl, Bobby Ljunggren, David Lindgren Zacharias, Joy Deb.

Frida Green är 28 år, från Ystad och debuterar i Melodifestivalen. Hon har sjungit på mängder av lokala event på Österlen och varit med i flera lokala band - ofta i bakgrunden. Nu är det dags för Mellopubliken att upptäcka Frida Green när hon ställer sig längst fram på scenen med en låt skriven av bland andra veteranerna Bobby Ljunggren och Anna Bergendahl.

Frida Green – klar för Mello 2021.
Foto: Ida-Fia Sveningsson

Charlotte Perrelli

Låt: ”Still young”

Låtskrivare: Thomas G:son, Bobby Ljunggren, Erik Bernholm, Charlie Gustavsson.

Charlotte Perrelli har två gånger vunnit Melodifestivalen, 1999 och 2008. 1999 vann hon dessutom Eurovision Song Contest med ”Take me to your heaven”. Hon har en lång musikkarriär bakom sig, först som sångare i olika dansband och sedan som soloartist. Hon har gett ut nio soloalbum, turnerat mycket, gjort musikal och varit programledare för Melodifestivalen vid flera tillfällen.

Charlotte Perrelli – klar för Melodifestivalen 2021.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Patrik Jean

Låt: ”Tears run dry”

Låtskrivare: Herman Gardarfve, Patrik Jean, Melanie Wehbe.

Patrik Jean, 30, är en etablerad låtskrivare och musikproducent, men har också läst marknadskommunikation mot IT på Stockholms universitet. Han var en av låtskrivarna bakom låten ”Move” med The Mamas som vann senaste Melodifestivalen. Patrik Jean har gett ut två egna EP och tar nu steget fram i rampljuset med låten ”Tears run dry”.

Patrik Jean - klar för Mello 2021.
Foto: Magnus Ragnvid

Wahl featuring Sami

Låt: ”90-talet”

Låtskrivare: Sami Rekik, Christopher Wahlberg, Josefin Glenmark, Jesper Welander, Andreas Larsson.

Sami Rekik var under många år ena halvan av hiphopduon Medina. Nu är han soloartist och har släppt hits tillsammans med med bland andra Cherrie, Danny och Jireel. Låtskrivaren och artisten Christopher Wahlberg, den ena halvan i duon Södra Sidan, är nu soloartist under namnet Wahl. Nu har Wahl och Sami slagit sig samman och debuterar i Melodifestivalen.

Wahl featuring Sami – klara för Melodifestivalen 2021.
Foto: Jonathan Perlmann

Nathalie Brydolf

Låt: ”Fingerprints”

Låtskrivare: Andreas Stone Johansson, Etta Zelmani, Laurell Barker, Anna-Klara Folin.

Nathalie Brydolf, 25, medverkade i ”Idol” 2018 och hamnade på sjätte plats. 2019 sågs hon söka kärleken i dokusåpan ”Bachelor Sverige 2019”. Hon har studerat musik på Stockholms Estetiska Gymnasium och i London, sjungit i kör och i Luciatåg och nu debuterar hon i Melodifestivalen med en låt som är skriven av bland andra Etta Zelmani, Sophie Zelmanis dotter.

Nathalie Brydolf – klar för Mello 2021.
Foto: Per Kristiansen

Anton Ewald

Låt: ”New religion” 

Låtskrivare: Jonas Wallin, Joe Killington, Anton Ewald, Maja Strömstedt.

Anton Ewald slog igenom med låten ”Begging” i Melodifestivalen 2013 och har nominerats till bland annat Grammis och MTV Awards. De senaste åren har Anton bott och jobbat i Miami, USA och jobbat med producenten Rami Yacoub (Backstreet Boys, Britney Spears, One Direction), arbetat som internationell fotomodell och undervisat i modern dans. Nu är Anton tillbaka på scenen i Melodifestivalen.

Anton Ewald – klar för Melodifestivalen 2021.
Foto: Brian Jamie

The Mamas

Låt:”In The Middle”

Låtskrivare: Emily Falvey, Robin Stjernberg, Jimmy Jansson

The Mamas är en svensk-amerikansk musikgrupp med soul-/gospel-stil. Gruppen består av Ashley Haynes, 33, Dinah Yonas Manna, 39, och Loulou Lamotte, 39, som även tävlat i ”Idol” år 2008.

Förra året kammade de hem vinsten i Melodifestivalen med låten ”Move” och vann även året innan tillsammans med artisten John lundvik och låten ”Too late for love”, då de var bakgrunddansare och körade.

The Mamas – klara för Melodifestivalen 2021.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Jessica Andersson 

Låt: ”Horizon”

Låtskrivare: David Kreuger, Fredrik Kempe, Marcus Lindén, Christian Holmström

Jessica Andersson är en svensk sångerska, som slog igenom i dokusåpan ”Fame Factory”.

År 2003 så vann hon schlagertävlingen med gruppen ”Fame” tillsammans med Magnus Bäcklund. Och gruppen hade sitt ursprung i Tv-programmet ”Fame Factory”, där Andersson och Bäcklund deltog 2002.

Senast Jessica Andersson ställde upp i Melodifestivalen var 2018 då med låten ”Party Voice” som tog henne till final. Tidigare i år var hon även med och tävlade i TV4:s ”Stjärnornas stjärna”.

Jessica Andersson – klar för Melodifestivalen 2021.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sannex

Låt: ”All Inclusive”

Låtskrivare: Greta Svensson, Hans Thorstensson

Dansbandet Sannex bildades som ett skolprojekt 1977 och har sin bakgrund i Ystad.

År 2013 tog sångaren Andreas Olsson över bandet. Sedan dess har bandet vunnit bland annat fyra Guldklavar på tre år, en Grammis, medverkat i flera tv-program som exempelvis ”Allsång på Skansen” 2017 och 2018. Deras genre beskrivs som country, schlager och dansband.

Sannex – klara för Melodifestivalen 2021.
Foto: Charlotte T Stromwall

Clara Klingenström 

Låt: ”Behöver inte dig i dag”

Låtskrivare: Clara Klingenström, Bobby Ljunggren, David Lindgren Zacharias

Clara Klingenström är en artist och låtskrivare från Gotland. Under våren 2019 släppte hon sin debutsingel ”Ensam i en stad”. Hon har medverkat i flera tv-program som ”Lotta på Liseberg” och ”Bingolotto” på TV4.

Hon har blivit uppmärksammad för sina starka, ärliga och nakna texter.

Clara Klingenström – klar för Melodifestivalen 2021.
Foto: Olivia Huerta

Efraim Leo

Låt: ”Best of me”

Låtskrivare: Efraim Leo, Cornelia Jakobsdotter, Amanda Björkegren, Herman Gardarfve

Efraim Leo är 23 år gammal och är låtskrivare och artist. 2016 var han feature på en låt som tog sig in på topp 20 på Billboard Dance Charts och som sålde guld i Sverige.

Han har även öppnat upp för popduon ”Icona Pop” på Stockholm Pride. Och i år har han släppt den egenskrivna Ep:n ”Timing”. 

Efraim Leo – klar för Melodifestivalen 2021.
Foto: Matilda Hammar

Tusse

Låt: ”Voices”

Låtskrivare: Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov 

Tousin ”Tusse” Chiza vann Idol förra året och har sedan dess varit välkänd för svenska folket. År 2018 var han också med och tävlande i TV4:s talang. 

I våras släppte Tusse sin första singel efter Idol, ”Innan du går”, som också är hans första låt på svenska. Nästa år gör han debut i Melodifestivalen.

Tusse – klar för Melodifestivalen 2021.
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

Julia Alfrida

Låt: ”Rich”

Låtskrivare: Julia Alfrida, Jimmy Jansson, Melanie Wehbe 

Artisten och låtskrivaren Julia Alfrida blev erbjuden en plats genom radiotävlingen P4 Nästa i Melodifestivalen 2021.

Julia är 25 år och är uppvuxen i Åkersberga. Hennes musik är influerad av hip hop, med texter och produktioner som ofta speglar de upplevelser som format henne.  Hennes karriär tog fart 2019 med singeln ”HER”.

Julia Alfrida – klar för Melodifestivalen 2021.
Foto: Mikael Fogelberg/SVT

Alvaro Estrella

Låt: ”Baila Baila” 

Låtskrivare: Anderz Wrethov, Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt. 

I våras tog sig Alvaro Estrella tillsammans med Mendez och låten ”Vamos Amigos” till Melodifestivalens final.

Nu tävlar han solo med låten ”Baila Baila”.

Alvaro Estrella – klar för Melodifestivalen 2021.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Klara Hammarström

Låt: ”Beat Of Broken Hearts”

Låtskrivare: David Kreuger, Fredrik Kempe, Niklas Carson Mattson, Andreas Wijk 

Klara Hammarström deltog förra året i Melodifestivalen med låten ”Nobody”. Hon är även känd för tittarna genom SVT:s serie Familjen Hammarström, där de får följa hästfamiljen där Klara är ett av elva syskon.

Hennes debutsingel ”You Should Know Me Better” toppade också den svenska radiolistan förra vintern.

Klara Hammarström – klar för Melodifestivalen 2021.
Foto: © Per Kristiansen / Warner Music Sweden

Eric Saade

Låt: ”Every minute”

Låtskrivare: Eric Saade, Linnea Deb, Joy Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt

Eric Saade var med i Melodifestivalen som 19-åring med ”Manboy” och vann tävlingen året därpå med låten ”Popular”.

Han har även medverkat i ”Så mycket bättre” år 2017 och efter det började han skriva mer musik på svenska.

Förra året var han en av programledarna för Melodifestivalen, men väljer nu att tävla själv och går tillbaka till sitt poppiga sound på engelska.

Eric Saade – klar för Melodifestivalen 2021.
Foto: ROJA STUDIOS / STELLA PICTURES
Därför ställer Perrelli upp i Melodifestivalen

KOMMENTERA ARTIKELN

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Expressen möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till expressen.se. Expressen granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Läs mer om kommentering här.