Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Melodifestivalen 2020: Guide till Andra chansen i Eskilstuna

Det har blivit dags för Andra chansen i Melodifestivalen 2020.

Fyra bidrag ska gå till final – för fyra andra tar resan slut.

Här är allt du behöver veta om andra chansen.

Direktsändningen från Andra chansen i Melodifestivalen 2020 startar klockan 20.00 i SVT1.

Programmet är längre än det brukar vara, och tar slut klockan 21.50. Det beror bland annat på presentationen av Melodifestivalens egen ”Hall of fame”.

Duell 1: Anis Don Demina mot Ellen Benediktsson och Simon Peyron

Anis Don Demina kom till Andra chansen från den tredje deltävlingen i Luleå med låten ”Vem e som oss”. Han får möta Ellen Benediktsson och Simon Peyron som kom till Andra chansen från den fjärde deltävlingen i Malmö med låten ”Surface”.

Foto: Sven Lindwall
Ellen Benediktsson och Simon PeyronFoto: SVEN LINDWALL
Anis Don DeminaFoto: SVEN LINDWALL

Duell 2: Malou Prytz mot Paul Rey

Malou Prytz gick till Andra chansen efter sitt framträdande med låten ”Ballerina” i deltävling 1 i Linköping. Hon får möta Paul Rey som gick till Andra chansen från deltävling 2 i Göteborg med låten ”Talking in my sleep”.

Foto: Olle Sporrong
Paul ReyFoto: OLLE SPORRONG EXP
Malou PrytzFoto: OLLE SPORRONG

Duell 3: Felix Sandman mot Frida Öhrn

Felix Sandman var en av förhandsfavoriterna med sin låt ”Boys with emotions”, men fick nöja sig med en plats i Andra chansen efter deltävling 1 i Linköping. Han möter Frida Öhrn som gick till Andra chansen från deltävling 4 i Malmö med sin låt ”We are one”.

Foto: Olle Sporrong/Sven Lindwall
Felix SandmanFoto: OLLE SPORRONG EXP
Frida ÖhrnFoto: SVEN LINDWALL

Duell 4: Mendez och Alvaro Estrella mot Drängarna

Mendez och Alvaro Estrella gick vidare med sin ”Vamos Amigos” från deltävling 2 i Göteborg. De ställs mot Drängarna, som med sin ”Piga och dräng” tog sig till Andra chansen från den tredje deltävlingen i Luleå.

Foto: Olle Sporrong/Sven Lindwall
DrängarnaFoto: SVEN LINDWALL
Mendez och Alvaro EstrellaFoto: OLLE SPORRONG EXP

Final i Melodifestivalen, Solna – lördag 7 mars

I Friends arena i Solna tävlar 12 bidrag i finalen lördag den 7 mars 2020. Finalen sänds i SVT1 kl 20.00-21.30 och i SVT play.

Vinnaren tar en plats i Eurovision Song Contest som går i Rotterdam i Nederländerna i maj 2020. Semifinalerna går 12 och 14 maj, finalen lördag den 16 maj.

De är programledare i Mello 2020

Lina Hedlund, David Sundin och Linnea Henriksson leder Melodifestivalen 2020 i SVT.

Lina Hedlund har tävlat flera gånger i Mello, både som soloartist och som en del i Alcazar. Komikern David Sundin har tittarna kunnat se i lördagsunderhållningen ”Bäst i test” i SVT. Artisten Linnea Henriksson har också varit programledare för radioprogrammen Musikhjälpen och Hallå P3.