Mariettes glädjetårar – efter stödet från Carola

Mariette gick vidare direkt till final i den tredje deltävlingen av Melodifestivalen.
Foto: SVEN LINDWALL
Precis som Mohombi.
Foto: SVEN LINDWALL
Mariette gick vidare till final.
Foto: SVEN LINDWALL
Foto: SVEN LINDWALL

Mohombi höll för favorittrycket och tog sig till final med ”Winners”, efter en omröstning som gjorde honom ”mer nervös än på länge”.

Andra finalisten Mariette bröt ihop i tårar på scenen och hyllas av vännen Carola på sociala medier – som firar med frivolter.

– Kan hon det? Det ska jag be henne göra nästa gång vi ses! Jag ska bjuda ut henne på middag tänker jag, säger Mariette efter vännens utspel.

Det blev en sedvanlig nervpärs när resultatet i deltävlingen i Luleå skulle presenteras på lördagskvällen.

Efter att Mohombi, precis som förra året gått vidare till final, och Anis Don Demina och Drängarna gått till Andra chansen så knep till sist Mariette Hansson den sista finalplatsen med sitt bidrag ”Shout it out”.

Artisten, som har setts som en av förhandsfavoriterna hade svårt att hålla känslorna i styr och brast i gråt på scen när hon insåg vad som precis hade hänt.

– Jag minns ingenting. Jag minns att jag fick en hatt på mig, sa Mariette till Expressen när känslokollapsen kom på tal.

– Jag är så glad och så tacksam för alla som har röstat. Jag känner att det finns ett så jäkla fint stöd där ute, fortsatte artisten.

Inför tävlingen hade Mariette berättat om familjens stora stöd, men i förberedelserna fanns också en alldeles särskild person som stöttat, nämligen Carola. 

Mariette om Carola: ”Bombar mig med pepp-sms”

Artisten och tidigare Melodifestivalen-vinanren har under veckan skickat mängder av peppande sms och videoklipp för att stötta Mariette inför tävlingen.

– Vi messade. Hon skrev kärlek och pepp och ”Gör det du är bäst på – rock on girl”. Tips från bästa coachen, säger Mariette om korrespondensen med Carola.

De två artisterna lärde känna varandra i slutet av förra året, när Mariette Hansson tillsammans med Måns Zelmerlöw var med och gästade Carolas program ”Carolas advent”.

När det stod klart att Mariette tagit kvällens andra finalplats passade även Carola på att skicka en hyllning till sin vän på Instagram.

Mariettes olycka på efterfesten.

”Jaaaa nu gör jag frivolter, igen!!! Mariette kom direkt till finalen”, skrev hon och postade en video från Melodifestivalen 2005 när hon uppträde hängande i linor uppe i luften.

Mariette Hansson blir överraskad när hon får höra om Carolas firande.

– Gjorde hon det? Kan hon det? Det ska jag be henne göra nästa gång vi ses! Jag ska bjuda ut henne på middag tänker jag.

Efter finalplatsen hade Mariette samtidigt planen för resten av kvällen klar för sig.

– Jag ska dricka massa champagne. Det har varit en så lång vecka så det räcker nog med ett halvt glas i och för sig, sa Mariette skämtsamt. 

Mohombi på efterfesten: ”Nu är det final”.

Mohombi om sin hemlängtan

Mitt i dramatiken blev Mohombi den som först fick beskedet om att han gått till final med sin låt ”Winners”.

– Man tvivlar, det finns alltid där. 'Tänk om tänk om'. Så var det, men det visade sig att jag fick åka vidare till Stockholm. Det är ganska lägligt för jag har hemlängtan, förklarade artisten efteråt. 

Mohombi, som pendlar mellan Sverige och Kongo där han och hustrun Pearl Moupondo har tre söner, berättade också att han nu ska ska tillbringa 48 timmar i Stockholm – innan han sedan åker vidare till Kongo för att tillbringa tid med familjen.

– Jag ska träffa mina barn, min fru, mina föräldrar. Så jag är glad, säger artisten.

För två av de andra tävlande lever fortfarande hoppet. Anis Don Demina med ”Vem e som oss” och Drängarna med ”Piga & dräng” gick till Andra chansen.

Kvällen blev dystrare för Albin Johnsén, Amanda Aasa och Faith Kakembo som tvingades lämna Melodifestivalen direkt. 

https://www.instagram.com/p/B8mcyu5BF0D/

Mohombi gick direkt till final:

Mohombi om finalplatsen.

Anis Don Demina om förkylningen och den tejpade kepsen

Anis Don Demina om förkylningen och den tejpade kepsen.