Måns ZelmerlöwMåns Zelmerlöw
Måns Zelmerlöw
Måns ZelmerlöwMåns Zelmerlöw
Måns Zelmerlöw

Måns Zelmerlöws kraftfulla statement

Publicerad

Måns Zelmerlöw tog tillsammans med en barnkör ställning mot mobbning under Melodifestivalens final.

– Jag tycker att det känns jätteviktigt i ett sådant här stort forum att både vuxna och barn pratar om just den här frågan, sa Gina Dirawi i går.

När slussarna stängt äntrade förra årets stora vinnare Måns Zelmerlöw Melodifestivalens scen.

Tillsammans med en barnkör tog han starkt ställning mot mobbning med Eurovisionvinnande "Heroes".

– Att vara barn kan vara det bästa som finns, du har hela livet framför dig och hela tiden upptäcker du nya saker. Men det kan också vara tungt, sa William Spetz före framträdandet.

– En kompis, en granne, vem som helst som känner sig utanför, var aldrig rädd för att sträcka ut en hand, sa Gina Dirawi.

 

 

LÄS MER: William Spetz revansch mot sin mobbare i SVT

 

 

Gina Dirawi: "Jätteviktigt"

Efter gårdagens genrep berättade programledarna Gina Dirawi och William Spetz om det känslosamma ställningstagande.

Dirawi sa att hon är väldigt stolt över ställningstagandet mot mobbning - och att hon får göra det tillsammans med William.

– Jag tycker att det känns jätteviktigt i ett sådant här stort forum att både vuxna och barn pratar om just den här frågan och säger åt folk att vara snälla mot varandra för det är underskattat. Jag är väldigt stolt över det lilla snacket, säger hon.

 

 

LÄS MER: Hetaste snackisarna från Melodifestivalen

 

 

Även William Spetz, som själv hade det tufft under skoltiden, ser det som ett viktigt uppdrag.

– Jag vet hur många mellanstadiebarn som kollar på programmet, och hur stort programmet är för dem. Man minns ju den tiden i livet, det är ju ett sökande liksom och oavsett vars man är ifrån eller vem man är, man hittar sig själv och det kan vara jättesvårt.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag