Måns Zelmerlöw visar upp sitt supernummer – och berättar att hans ex-flickvän kommer att vara på plats på lördag som hundvakt. Foto: Sven LindwallMåns Zelmerlöw visar upp sitt supernummer – och berättar att hans ex-flickvän kommer att vara på plats på lördag som hundvakt. Foto: Sven Lindwall
Måns Zelmerlöw visar upp sitt supernummer – och berättar att hans ex-flickvän kommer att vara på plats på lördag som hundvakt. Foto: Sven Lindwall
Det är Zelmerlöws jaktlabrador Messi, här ackrediterad som "schlagerhund", som behöver sällskap när Måns står på scenen. Foto: @manszelmerlow på InstagramDet är Zelmerlöws jaktlabrador Messi, här ackrediterad som "schlagerhund", som behöver sällskap när Måns står på scenen. Foto: @manszelmerlow på Instagram
Det är Zelmerlöws jaktlabrador Messi, här ackrediterad som "schlagerhund", som behöver sällskap när Måns står på scenen.  Foto: @manszelmerlow på Instagram
Måns Zelmerlöw tar med sig 25 personer till deltävling fyra. Foto: Sven LindwallMåns Zelmerlöw tar med sig 25 personer till deltävling fyra. Foto: Sven Lindwall
Måns Zelmerlöw tar med sig 25 personer till deltävling fyra. Foto: Sven Lindwall
Måns Zelmerlöw går ut sist i årets festival med bidraget "Heroes". Foto: Sven LindwallMåns Zelmerlöw går ut sist i årets festival med bidraget "Heroes". Foto: Sven Lindwall
Måns Zelmerlöw går ut sist i årets festival med bidraget "Heroes". Foto: Sven Lindwall
Måns Zelmerlöw. Foto: Sven LindwallMåns Zelmerlöw. Foto: Sven Lindwall
Måns Zelmerlöw. Foto: Sven Lindwall

Måns Zelmerlöw tar med exet till schlagern

Publicerad

ÖREBRO. Här är Måns Zelmerlöws supernummer efter flopprepen.

Artisten får stöd av ett följe på hela 25 personer – och tar hjälp med hundvakt av exflickvännen.

– Hon kommer på lördag, säger han.

Måns Zelmerlöws uppladdning inför Melodifestivalen har kantats av teknikstrul. Artisten uppträder med ett lyxigt nummer där tecknade figurer och animationer projiceras på en duk.

Sedan rör sig Måns Zelmerlöw synkroniserat mot figurerna - som ändrar sig efter hans rörelser. Han skådespelar dessutom mot en tecknad gubbe, bland annat genom att göra en high five med den tecknade figuren.

Det avancerade numret sätter press på tajmingen. Allt måste bli perfekt. Men under torsdagens repetition vände han fiaskot till succé.

– Det är klart att jag är nervös. Men nu vill jag bara slipa på detaljerna. Det är svårt, särskilt tekniskt svårt. Det har varit meckigt på repen men jag tror vi har koll nu. Men nu är vi där, säger han.

Nu hoppas han bara kunna lösa de sista pusselbitarna till lördagens delfinal.

– Det har varit alltifrån sladdar till långsamma datorer till felinställda projektorer. Det är massa sådana grejer. Men jag räknar kallt med att vi löser det, säger han.

Enormt följe

För att klara pressen har Måns Zelmerlöw backat upp sig själv med ett enormt följe. Dessutom hjälper exflickvännen till genom att vakta hunden Messi under lördagens direktsändning.

– Det är spännande. Hon ska hämta hunden. Jag får hundvakt på lördag. Sedan är det familj och vänner som kommer hit. Jag tror det är 35 personer som kommer, säger han.

Måns Zelmerlöw är den klara förhandsfavoriten. Men huvudpersonen själv tar uppståndelsen med ro.

Anlände bakfull

Inför första repetitionen i arenan anlände han bakfull. Men nu spolar han kröken fram till efter direktsändningen, samtidigt som han tidigare berättat om sin diet.

– Det är nykter vecka. Förutom i går. Det var inte så hårt. Jag hade en middag med lite vin. Men nu är det hellugnt till lördag. Och jag är absolut inte superbakis nu.

Han tror inte att favoritskapet garanterar honom finalplatsen.

– Det är en väldigt oviss tävling. Jag ska göra det bästa jag kan. Det får gå som det går. Jag kommer ju inte med en "Cara mia". Jag vet inte hur det kommer mottas. Jag vill bara upp på scenen och visa upp låten, säger han,

Måns Zelmerlöw berättar också om beslutet att lämna imagen som svärmorsdröm bakom sig.

"Har valt att vara mer ärlig"

Anledningen var - att må bra.

– Jag har valt att vara mer ärlig. Jag tror att jag mår bättre av att vara ärlig. Tidigare har levt upp av den bild som skapats av mig, att jag är Guds bästa barn. Det tror jag inte är så bra. Det är bättre att visa att man är människa som alla andra.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag