Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Måns Zelmerlöw:
Jag blev mobbad

Han försökte bli bad boy, men det slutade med att han äntligen hittade hem.

- Jag har funderat mycket, insett att livet inte alltid är så kul, säger artisten som i kväll ska gå raka vägen till Friends arena.

Foto: Sven Lindwall
Måns Zelmerlöw är Melodifestivalen-favoriten som senaste året omvärderat synen på sig själv och kommit ut på andra sidan den mörka tunneln. Foto: Sven Lindwall
Måns Zelmerlöw. Foto: Sven Lindwall

Han försökte bli bad boy, men det slutade med att han äntligen hittade hem.

Måns Zelmerlöw är Melodifestivalen-favoriten som senaste året omvärderat synen på sig själv och kommit ut på andra sidan den mörka tunneln.

– Jag har funderat mycket, insett att livet inte alltid är så kul, säger artisten som i kväll ska gå raka vägen till Friends arena.

Måns Zelmerlöw

Namn: Måns Petter Albert Sahlén Zelmerlöw.

Ålder: 28.

Bor: På Kungsholmen i centrala Stockholm.

Familj: Mamma, pappa och syster. Hunden Messi.

Yrke: Artist och programledare.

Aktuell: Med "Heroes" i kvällens Melodifestival.

Den senaste tidens rapportering gör gällande att Måns Zelmerlöw numera är så pumpad att han måste använda skohorn för att få på sig en T-shirt.

Och visst lever Måns upp till bilden som träningstaliban när han beställer kaffe med mandelmjölk.

– Jag läste något om att sojamjölk producerar östrogen i kroppen, förklarar han.

Allt snack om att du skulle bli bad boy för ett år sedan – vad har det egentligen mynnat ut i? Tatueringar? Motorcykel? Piercing i bröstvårtan?

– Snart. Nej, vespa. Och, haha, nej ingen piercing. Jag är tillbaka på ruta ett. Jag insåg att jag inte är någon bad boy. Kanske har det mynnat ut i att jag blivit ärligare i intervjuer.

Var du oärlig tidigare?

– Jag trodde någonstans att hela min karriär var beroende av att jag levde upp till den bild som skapats i medier genom åren. Men har insett att jag inte kan spela någon jag inte är. Jag är ju positiv och glad, men jag kan ju inte säga i intervjuer att när jag kommer hem dricker jag ett glas mjölk och läser en bok.

Vilken är sanningen då, vad gör du när du kommer hem?

– Haha, allt möjligt. Men tidigare kunde jag inte säga att jag tycker om att gå ut och dricka bira med polarna.

En sak har jag länge undrat: vad gjorde du på Carolina Klüfts möhippa?

– Jag skulle lära henne dansa bröllopsvals och cha-cha-cha mitt i natten i en gympasal i yttre Växjö. Hon betalade tillbaka härom månaden när jag och mina polare hade vår lökiga aktiesparar-klubb. Hon och hennes lillasyster körde femkamp med oss.

Vänta. Sa du aktiesparar-klubb?

– Det är mest en ursäkt för att träffas två gånger om året och festa. Vi är 16 killar som har klubben. Alla känner varandra sen skoltiden. Det är sjukt roligt att träffas.

Vad har ni för aktier – inga blodsdiamanter hoppas jag?

– Nej, nej. Det är mycket etik och moral. Vi får till exempel inte köpa Swedish Match, men alla sitter med en snusdosa i handen. Hyckleri. Vi sätter in 200 kronor varje månad. En vacker dag hoppas vi att vi kan resa för avkastningen. Just nu går det sjukt dåligt. Skulle vi resa i väg i dag hade vi inte kommit längre än till Eslöv.

Annars känns du rätt rik Måns. Är du miljonär?

– Alltså, min lägenhet är ju värd mer än en miljon. Men jag har inte en miljon på mina privatkonton. De gig jag gör och det jag tjänar går in i mina företag. Jag plockar ut en lön på 45 000 i månaden innan skatt. Det är väl rimligt?

Ja då, jag tror inte vi får se rubriken "Månster-lönen" i alla fall. Vad jag förstår har du på det stora hela haft ett tufft år?

– Ja. Det blev väldigt turbulent när jag och mitt ex gjorde slut. Jag ville bara gå och lägga mig, vakna när allt var över. Det är första gången jag känt det. Jag ifrågasatte hela grejen att vara en offentlig person.

Hur har motgångarna förändrat dig?

– Jag är mer eftertänksam. Det har jag blivit det senaste året. Jag tror att jag fått perspektiv efter alla resor ner till Afrika. Hänga med eleverna i skolorna där. Det låter klyschigt, men att se hur förgängligt livet är. Man börjar fundera. Dessutom har jag gått på några minor det senaste året. Jag har funderat mycket, insett att livet inte alltid är så kul.

Du har haft svårt att vara trogen i tidigare förhållanden.

– Ja. Jag tror att det handlar mer om huruvida jag är lycklig, då gör jag rätt val. Det handlade om bekräftelsebehov. Jag är bättre på att inte lyssna på mitt bekräftelsebehov i dag. Är det starkt kan jag tysta det. Klart det funnits tillfällen när jag känt mig olycklig. Jag försöker analysera och ta mig vidare. Jag märker att något hänt i mig. För första gången i livet är jag inte rastlös när jag sätter mig i soffan hemma och inte har något att göra. Det finns en dold historia i mitt nummer i kväll som jag tidigare inte berättat.

Jaså, berätta?

– Jag har en streckgubbe på en skärm bakom, som heter M-P. Måns Petter. Det är jag, på mellanstadiet när jag blev mobbad av en kille i mitt gäng. Från att vara en del av det var jag plötsligt utanför. Jag skämdes väldigt för att vara ensam. För att inte ha någon att hänga med. Och det lever kvar i mig. Det är därifrån bekräftelsebehovet och rädslan för att vara ensam kommer ifrån. David (Nordström) och Benke (Fredrik Rydman), som är kreatörerna, har gjort ett fantastiskt jobb i att producera numret och teckna historien.

Vem är du själv på scenen?

– Den kille som jag började hänga med, när jag skulle börja i högstadiet. Han som lyfte mig och fick in mig i gänget igen. Det gestaltas genom att streckgubben svävar i väg i första refrängen. Sen kommer han tillbaka i andra versen, med en massa vänner. Det är när jag i sjuan fick komma tillbaka till gänget. Tack vare honom.

Är ni vänner i dag, du och han.

– Ja. Han är en av mina närmsta vänner.

Vet han om att han är så central i numret?

– Nej. Jag tror inte han fattar vilken enorm roll han spelade i det, även om jag försökt förklara det. På sätt och vis är det nog det mest personliga jag gjort på en scen. Det finns, på riktigt, en väldig kärlek till den där streckgubben.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!