Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Måns comeback – med Anna Book

Faith Kakembo stöd av familj och vänner inför Mello
Måns Zelmerlöw återvänder i det stora hyllningsnumret i Andra chansen-tävlingen. Foto: TOMAS LEPRINCE
Det gör även Anna Book. Foto: /IBL / /IBL
Även veteranen Lill Lindfors kommer uppträda. Foto: EERO HANNUKAINEN/TT / EERO HANNUKAINEN TT NYHETSBYRÅN

Måns Zelmerlöw, Lill Lindfors, Anna Book och After Dark.

De sällar sig nu till den allt mer stjärntäta samlingen artister som kommer uppmärksamma Melodifestivalens Hall of Fame i Andra chansen.

– Låt mig bre lite grädde på mellomoset. Vi har en duett till – Måns Zelmerlöw och Lill Lindfors, säger Linnea Henriksson.

Det ser ut att bli ett riktigt maffigt hyllningsnummer till Melodifestivalen Hall of Fame i Andra chansen-tävlingen i Eskilstuna om två veckor.

För att uppmärksamma den nygrundade utmärkelsen – där artister, låtar, mellanakter och låtskrivare hyllas – kommer en rad med svenska stjärnor med rötterna i Melodifestivalen uppträda. Sedan tidigare har det stått klart att musikikonerna Tomas Ledin och Björn Skifs ska uppträda på Andra chansen, och i lördagens Melodifestival avslöjar programledarna fler namn.

Måns Zelmerlöw i duett med Lill Lindfors

Redan på fredagens genrep inför publik i Coop Norbotten Arena i Luleå avslöjade programledarna vilka som kommer uppträda.

– Låt mig bre lite grädde på mellomoset. Vi har en duett till – Måns Zelmerlöw och Lill Lindfors, säger Linnea Henriksson uppspelt på scenen.

Lina Hedlund vill inte vara sämre – och släpper namnen på två akter till som är med i den stora hyllningen.

– Jag slänger in After Dark och Anna Book, säger Lina Hedlund.

Efteråt berättar programledarna flera artister och händelser som väljs in till Melodifestivalens Hall of Fame, något de sprider ut i de olika delfinalerna. Förutom Anna Book väljs Melodifestivalen-ikoner som Arvingarna, Lasse Holm, Shirley Clamp, Ted Gärdestad och Tommy Körberg in. Låten ”Take me to your heaven”, som Charlotte Perrelli vann Eurovision song contest med 1999 väljs också in.

Mariette om finalchanserna

Mariette om finalchanserna