Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Mamma mia" - vilken pausunderhållning!

Här är delar av gänget som ska spela musikal i Melodifestivalens pauser: Roine Söderlundh, Anki Albertsson. Stefan Odelberg, Hanna Norman, Niklas Andersson och Micke Jansson.
Årets mellanakt i Melodifestivalen blir - en hel föreställning.
En schlagermusikal i fem delar med stjärnorna Gunilla Backman och Fred Johansson.
- Ett bra sätt att hotta upp klassiska schlagers, säger regissören Roine Söderlundh.
Gunilla Backman från Mamma mia.
När SVT drar ut på schlagerturné följer svenska musikaleliten med. Vid samtliga sändningar, utom "Andra chansen", består pausunderhållningen av en sju minuters kortmusikal. - Det handlar om unga Judys längtan bort från hemstaden, att vilja någonting mer. Vi har förlagt handlingen så att den börjar i Jönköping och färdas sedan genom Sverige hela vägen fram till Globen. - Judy blir till slut en fullfjädrad artist, berättar producenten Per Blomquist, som skapat berättelsen tillsammans med regissören Roine Söderlundh.

Schlagerklassiker

Det musikaliska temat är schlagerklassiker som skrivits om till musikal. På låtlistan finns bland annat Tommy Körbergs klassiker "Judy min vän", "Mitt i ett äventyr" och "Stad i ljus".

15 personer

Med i den 15 personer stora ensemblen finns Gunilla Backman, från framgångsrika "Mamma mia", Fred Johansson, "Skönheten och Odjuret" och Niklas Andersson, tidigare schlagerdeltagare och huvudrollen i en rad West End-uppsättningar. Förutom redan nämnda namn ingår även Anki Albertsson, "Chicago", Micke Jansson, Hanna Norman, "Evita", "Jesus Christ Superstar", Stefan Odelberg - bland annat "Semestercharmören" i SVT - samt sju dansare.