Louise: "Kunde inte gå för två veckor sedan"

Publicerad

För två veckor sedan kunde hon inte gå.

Nu ställer sig Louise Hoffsten på Melodifestivalens scen - och SVT förbereder ändringar i upplägget för att hon ska kunna genomföra sin medverkan.

– Jag har varit väldigt, väldigt sjuk. Jag trodde inte det här skulle vara möjligt alls, säger Louise Hoffsten.

Louise Hoffsten, 47, har förbannat Melodifestivalen varje vår - som turnerande artist har det satt stopp för många spelningar.

Rejält bakslag

Men nu är hon med, för att tävla mot sig själv. Samtidigt kämpar den populära sångerskan mot sjukdomen ms, och för två veckor sedan mötte hon ett rejält bakslag, en tillfällig försämring av sjukdomen.

- Jag har varit väldigt, väldigt sjuk. Jag fick värsta jävla skovet. För två veckor sedan trodde jag inte att jag skulle kunna vara med, säger Louise Hoffsten.

I tankarna började Louise Hoffsten tvivla på sin medverkan.

- Jag trodde inte det skulle vara möjligt, säger hon.

"En seger"

Men i går var hon på plats för första repetitionen i Göteborg. Hon får nu stöd av SVT, som hjälper henne med personer som stöttar henne framför allt då hon förflyttar sig i arenan.

- Nu känns det väldigt lyxigt att vara här, med trevliga människor och att kunna gå överhuvudtaget. Jag kunde ju inte det nyss, nu kan jag det. Bara det är en seger, säger Louise Hoffsten.

Samtidigt finns ett orosmoment - artisterna gör entré från green room längst bak i arenan och förflyttar sig sedan, likt första deltävlingen i Karlskrona, fram till scenen genom en catwalk i publiken. Den gången kan bli problematisk för Hoffsten.

- Vi ska se hur vi ska lösa det, vi har inte bestämt det. Vi har tittat på flera lösningar. Men det går att lösa. Tack och lov går det bra med rösten, det här sätter sig ju inte på stämbanden, säger Hoffsten.

Tittar på alternativ

SVT:s bidragsproducent Rennie Mirro tittar nu på flera alternativ för att fixa sändningen.

- Ett alternativ är att Louise kan börja på scenen, men helst av allt vill man hitta en lösning för att hon ska kunna göra catwalken, säger han.

- Det kanske blir så att vi klipper så att hon kan ta sig upp på scenen.

Kan inte ta medicinen

Strax innan skovet för två veckor sedan slutade Hoffsten med sin bromsmedicin, och inte heller nu kan hon ta den. I stället ligger fokus på att vila så fort tillfälle ges.

- Det är bara det som finns, att vila så fort det går. Jag kan inte ta medicinen nu utan måste vila, och hålla mig bland bra människor. Och det finns det här, säger Hoffsten.

 

TÄVLING

Tävla och vinn biljetter til Melodifestivalen 2013.
Varje vecka kan du vinna exklusiva Melodifestival-biljetter - till deltävlingarna, andra chansen och finalen.
Tävlar gör du på Facebook och allt du behöver göra är att svara på sex frågor i Expressens quiz.
Klicka HÄR för att tävla!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag