Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Loreens henkupp stal showen – hyllades

Loreens henkupp stal showen – och trendade på Twitter i hela världen.
Nu berättar artisten om hur hon övertalade SVT.

Loreens henkupp stal showen – och trendade på Twitter i hela världen.

Nu berättar artisten om hur hon övertalade SVT att få vara topless i direktsändningen.

– För mig är det inte alls konstigt att stå topless, säger hon.

Under genrepen till Andra chansen mörkade Loreen sin kupp.

Då uppträdde artisten iförd kavaj. Men när direktsändningen drog i gång klev Loreen upp på scenen topless, med tejp över brösten.

– Hade det varit utelämnande för mig att stå där hade jag inte stått där. Men för mig är det inte alls konstigt att stå bara topless. Men känner någon att det är konstigt, då ska man inte göra det. Men då ska man också fundera på varför man känner så, och varför man tycker det är konstigt med män som går i klackar, säger hon.

På skärmen bakom Loreen visade man upp ett hentecken. På bland annat Twitter blev Loreens framträdande en snackis som hyllades och tog sig in på topplistorna över de mest diskuterade ämnena i hela världen.

Loreen är mäkta stolt över att SVT vågade låta henne genomföra numret. Men hon berättar att det krävdes några diskussioner innan kanalen tillät henne ta av sig tröjan.

– Jag kan inte säga att de sa ja direkt. Men man måste ju någonstans diskutera och få folk att förstå. För hade det bara varit att jag skulle ställa mig topless hade det inte fungerat. Men nu fanns det ett budskap och ett djup bakom det. Det var väldigt bra att SVT stöttade den här frågan, säger hon.

Ett krav

Christer Björkman säger att det var ett krav från artistens sida. Sedan arbetades numret fram i samarbete med artisten.

– För henne var det viktigt. Det var en vision vi hade för Loreens nummer. Vi har varit ett antal kockar som mejslat fram det här numret, säger han.

Efter sändningen hyllades Loreen av artisterna.

– Det var ett bra statement. Det var ett bra budskap. Det är bra att SVT ger det plats, säger Carolina Magnell i Dolly Style.

– Musiken är till för att lyfta viktiga frågor. All kärlek till Loreen, säger Behrang Miri.