Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Linnea Henriksson sjuk – kort inför Melodifestivalen

Programledarna avslöjar mellanakten: "Bröt fullständigt ihop"
Linnea Henriksson kämpar med en förkylning.
Foto: SVEN LINDWALL
Linnea Henriksson under deltävlingen i Göteborg.
Foto: OLLE SPORRONG

Melodifestivalen-programledaren Linnea Henriksson har drabbats av en jobbig förkylning, och tar till alla tricks hon kan för att bli frisk till lördagskvällens direktsändning.

För att ta sig igenom veckan tar hon hjälp av sina programledarkolleger och deras tips.

– Jag står på benen, och det tunga lasset lägger vi på Lina i veckan, när hon ställer skåp. Så då är det okej att jag nyser, säger Linnea Henriksson.

När Melodifestivalen rullar in på vecka tre är det många i produktionen som blir sjuka – och nu har även Linnea Henriksson drabbats. På fredagens presskonferens för programledarna sitter artisten med en flaska fylld med varmt vatten, ingefära och citron.

– Det är min förkylningsgrogg det här. Det får man ta till när man känner att förkylningen börjar komma, säger hon.

Turligt nog för Linnea Henriksson så behöver hon inte showa loss så mycket i lördagens deltävling – det är nämligen kollegan Lina Hedlund som står i fokus i mellanakten.

– Lite förkyld är jag. Men jag står på benen, och det tunga lasset lägger vi på Lina i veckan, när hon ställer skåp. Så då är det okej att jag nyser. Men det är också därför jag skriver namn, så du inte behöver dricka av samma, säger Linnea Henriksson, och pekar på namnlappen på sin vattenflaska.

Måste få rösten att hålla 

Sjukdomen gör att Linnea Henriksson tvingas fokusera mycket på rösten – något hon faktiskt tycker är roligt.

– Det är hela tiden fokus på att rösten ska hålla. Nu får man äntligen vara instrumentalist. Det här är bara en bråkdel, av allt, säger hon.

Programledaren förklarar att de bakom scenen har mängder av tricks och knep för att hålla rösten i schack. Många av tipsen har hon fått av David Sundin, som började ta sånglektioner inför Melodifestivalen.

– Jag har aldrig varit så här sångnördig som efter att du har börjat ta sånglektioner. Men nu måste vi också visa att vi bryr oss om våra instrument, säger Linnea Henriksson.

Linnea Henrikssons mellodröm: ”Lekt programledare”

Linnea Henrikssons mellodröm: ”Lekt programledare”