Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lindgren satt i karantän av SVT – hålls isolerad

Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

David Lindgren har drabbats av magsjuka – något som ställt till det rejält inför repetitionerna av den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2018.

SVT har samtidigt hårda regler när det gäller just magsjuka vilket gör att programledarens stora nummer i Göteborg nu är i fara då han tvingats vara i karantän och därmed inte fått vistas på arenan.

– Läpparna är torra, jag har fått munsår och känner mig som ett vrak, säger David Lindgren.

På lördag sänder SVT den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2018 från Scandinavium i Göteborg. Avsnittet är säsongens mest krävande för David Lindgrens då programledaren ska dansa poledance.


LÄS MER: SVT stoppar inte David Lindgrens låt 


Nu hotas numret då David Lindgren drabbats av magsjuka. Melodifestivalens projektledare Anette Helenius berättar att sjukdomen ställt till det rejält inför lördagens direktsändning.

– Även för en sådan vältränad gammal dansare som David är det här ett extremt fysiskt krävande nummer. Detta kommer vara den största ansträngningen för honom och då är det så olyckligt att han inledde den här veckan med magsjuka. Han har ju legat däckad fram tills i dag vilket har gjort att vi inte har kunnat repa som vi har tänkt. Hela tisdagens repdag har försvunnit, säger hon och fortsätter:

– Hade det varit en vanlig vecka hade det här varit stort men eftersom det är just det här numret ställer det naturligtvis allting på prov. David kommer att repetera i kväll men antagligen bara markera och inte göra det han ska göra fullt ut.

David Lindgren har isolerats i Melodifestivalen 2018

SVT har hårda regler när det gäller just magsjuka – den som drabbas måste sitta i karantän i 48 timmar.

– Som tur var har han varit själv så på ett sätt har han varit i karantän. Vi har 48 timmars karantän för magsjuka så man får inte vistas här om man har varit magsjuk inom 48 timmar. Men David har varit isolerad, tagit egen transport och inte varit på arenan.


LÄS MER: Därför vägrar David Lindgren sova med familjen 


Blir det stressigt inför lördagen nu?

– Ja det blir det ju, vi hade ju som sagt avsatt en dag för att repa det här som nu är borta och vi har inte mer tid så vi får försöka tajta ihop det ändå och lita på Davids rutiner. Men det kommer naturligtvis gå att genomföra det.

Det kan inte bli aktuellt att flytta fram numret?

– Nej, vi måste isåfall ersätta det med något annat och det kan vi inte göra så här sent. Jag hoppas bara att David är på benen snart.

Vet du hur han har mått?

– Det har varit hemskt. Man behöver inte gå in på några detaljer.

David Lindgren berättar att magsjukan slog till med full kraft i måndags.

– Vi hade tränat hela dagen, sedan åkte jag hem och käkade lite sushi. Jag vet inte om det var den eller något annat. Sedan satt jag i soffan, kollade film och kände bara "shit jag mår inte bra". Vid halv tio sprang jag till toaletten och kräktes och sedan fortsatte det fram till klockan tre på natten. Det var både kräks och andra hållet minst en gång i halvtimmen så det var en totaltömning alltså. 

David Lindgren, som var själv hemma, berättar att han la två madrasser på toalettgolvet och la sig under toalettstolen.

– Sedan sov jag där. Eller sov och sov... men jag spenderade natten där. Man blir svag av det där. Jag fick så ont i kroppen. Speciellt de där fyra sista gångerna när det inte kommer någonting och man bara sitter och spänner sig.

– Vid sextiden la jag mig på spikmattan för att jag hade så ont i ryggen. Två timmar senare vaknade jag och då satt spikmattan fast i ryggen.

Hela tisdagen spenderades på soffan.

– Jag låg där och tyckte synd om mig själv, drack lite nyponsoppa, åt en skorpa och kollade på en hel säsong av "The office". Jag försökte plugga lite men det gick inte. Sedan fick jag besked om att jag inte fick komma till jobbet på onsdagen så då fick jag en extra dags vila.

David Lindgren anlände till Göteborg klockan halv två på natten under onsdagsnatten.

– Tåget var två och en halv timme sent så det är sen sådan där vecka där allt bara klickar, säger han och skrattar.

Du har ju varit extra försiktig och delar inte ens rum med din fru?

– Verkligen, jag har gjort allt. Men det enda jag försöker intala mig är att det var bättre nu än torsdag eller fredag kväll. Det hade varit tufft. Nu försöker jag återställa vätskebalansen. Läpparna är torra, jag har fått munsår och känner mig som ett vrak.

Är du extra nervös nu med tanke på att ni inte har kunnat öva som det var tänkt?

– Ja det är klart att jag hade velat ha lite fler timmar på pålen men vi får se hur det känns i kväll. Jag hoppas att det känns bra. Men det är klart att det är ett nervöst moment när man aldrig någonsin har gjort det förut. Och det syns ju ganska rejält om man misslyckas. Nu ska jag repa mig så mycket jag kan och sen gå hem och vila.