Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Linda Bengtzing tvingas till panikändring – efter kaoset

Linda Bengtzings genrepet inför sista tävlan i Melodifestivalen kantades av panikändringar.Foto: OLLE SPORRONG

GÖTEBORG. Linda Bengtzing har tvingats till flera panikändringar efter kaosartade repetitioner i Melodifestivalen.

Schlagerstjärnan har låtit sy upp nya kläder på plats i Göteborg.

– Jag har inte varit helt trygg, säger hon.

När Linda Bengtzing, 45, genomförde sina första repetitioner i Scandinavium i Göteborg stod hon på scenen i svarta kläder och framförde sin ”Alla mina sorger”.

Men under fredagen var plötsligt det svarta borta – under repetitionerna och genrepet bar hon i stället en helt röd outfit.

Det var dock inte ett frivilligt val.

– Jag valde inte bort det utan det funkade inte. Så vi har haft lite att göra, vi har varit lite svettiga kan jag säga, säger Linda Bengtzing.

– Vi såg att nej, kläderna funkar inte. Då står man ju faktiskt där med skägget i brevlådan, som man brukar säga. Det var ljuset som inte fungerade, det slog inte tillbaka på det svarta.

Teknikstrul och klädkaos

Linda Bengtzing hade inte några reservkläder med sig till Melodifestivalen. När det stod klart att det svarta inte skulle fungera tvingades man därför sy upp de nya kläderna på plats i Göteborg.

– Alla har gått man ur huse för att lösa detta. SVT har en skräddare och han har sytt upp det här. Så nu är jag ”happy and red”, säger hon.

Kläderna har dock inte varit det enda som har ställt till det för Linda Bengting. Hon har också haft kaosrepetitioner där hennes in ear-lurar har strulat.

– Man är ju beroende av det. Fungerar det inte i öronen så har man ingenting, det finns ju inga monitorer på scenen. Så jag är väldigt glad att det fungerar nu, säger Linda Bengtzing.

Textmissen under genrepet

Under genrepet i Scandinavium på fredagskvällen sjöng hon dessutom fel inför den välfyllda arenan.

– Jag sjöng lite fel text och grejer Det blev lite ”balkongen–balkongen”, berättar Linda Bengtzing, som annars tycker att det var skönt att till slut få möta publiken.

Hon säger att allt sammantaget har gjort att hon inte har känt sig helt trygg inför tävlingen.

– Jag hoppas att det infinner sig i natt när jag får sova på allt, säger Linda Bengtzing. 

– Men när det blir flera saker så blir man lite svajig.

Linda Bengtzing om pressen inför Mello: