Lina Hedlunds tuffa familjebeslut

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Lina Hedlund lämnar familjen hemma när hon kliver in i en helt ny roll i Melodifestivalen.

Samtidigt ger hon ett nytt kärleksbesked efter Nassim Al Fakirs uppmärksammade frieri i direktsändning för drygt ett år sedan.

– Vi får sätta oss och börja planera nästa grej, som då är bröllop, säger programledaren och artisten.

Efter att ha tävlat i Melodifestivalen en rad gånger, både som medlem i Alcazar och som soloartist, debuterar nu Lina Hedlund, 41, som programledare.

Tillsammans med Linnea Henriksson, 33, och David Sundin, 43, ska hon leda tävlingen under de kommande sex veckorna.

– Det är skönt att veta att ”nej, jag kan inte åka ut – jag får vara med alla sex veckor och njuta”. Det känns fint att kliva in i den här rollen och det är en väldig ära att få leda hela Sveriges fest, säger Lina Hedlund.

”Det skulle kännas taskigt”

Familjen – partnern Nassim Al Fakir, 42, och sönerna Tilo och Eide – kommer dock inte att åka följa med på hela turnén.

– De får vara hemma. Som jag brukar säga, en läkare tar inte med barnen i operationssalen, och vi jobbar ju hela tiden så det är inte många minuter man har till övers. Det skulle kännas taskigt, framför allt mot barnen, att jag inte skulle ha någon tid för dem ändå, säger Lina Hedlund.

– Men de kommer till Andra chansen och på genrepet i Stockholm. Sedan kommer Nassim att komma några gånger, men inte just den här veckan.

Hur är det att vara ifrån familjen i sex veckor?

– Dels är jag ju en liten turnéråtta. Jag älskar att vara på turné och har varit på turné i hela mitt liv, både innan barnen kom och efter. Så de är ganska vana att mamma drar och sedan kommer hem igen. Nu åker vi på onsdagarna och kommer hem på söndagarna, säger Lina Hedlund.

Börjar renovera nya huset efter Melodifestivalen

Hon säger att hon tackar Gud för videosamtal och tror att allt ska gå bra.

– Eller så blir det så att jag efter finalen får presentera mig för ungarna på nytt och börja jobba upp min mammarelation igen. Vi får se, säger Lina Hedlund och skrattar. 

I december 2018 friade Nassim Al Fakir till henne under uppmärksammade former under Sweden international horse show i Friends arena. Något bröllop har det dock inte blivit ännu.

– Det är många som frågar om det. För mig är det så att frieriet var så här ”wow, där gjorde vi det”. Men det har vi ju inte gjort. Men vi har i alla fall börjat med att köpa hus så två dagar efter Melodifestivalen är slut börjar renovering och dränering och inredning, så vi har att göra, säger Lina Hedlund.

– Så nu blir det flytt först och sedan får får vi sätta oss i vårt nya hus och börja planera nästa grej, som då är bröllop.

Lina Hedlund efterbråket med systern 

Lina Hedlund: "Därför tog vi beslutet att sluta jobba ihop".

LÄS MER: Så lever de populära SVT-profilerna i dag (PREMIUM)