Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lina Hedlunds starka tårar – inför kollegan

Linnea Henrikssons uppträdande gjorde starkt intryck på kollegan Lina Hedlund.Foto: OLLE SPORRONG
Lina Hedlund blev känslosam under repetitonerna inför den andra deltävlingen av årets Melodifestival.Foto: OLLE SPORRONG

GÖTEBORG. Linnea Henriksson, 33, gör en känslosam mellanakt i Melodifestivalens andra deltävling.

Under repetitionerna bröt Lina Hedlund, 41, ihop i tårar till programledarkollegans sång.

– Jag bröt ihop fullständigt, säger hon.

I det första programmet gjorde programledarna Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin en bejublad mellanakt där de sjöng duetter med Lili och Susie, Jan Johansen och Sean Banan.

I den andra deltävlingen av Melodifestivalen kommer det att bli en betydligt mer allvarsam mellanakt med en specialskriven sång som framförs av Linnea Henriksson.

– Jag har valt att göra ett nummer som på många sätt är en uppmaning till alla och mig själv att våga komma närmare. Jag kan uppleva det som att vi kommer längre och längre ifrån varandra och vi svenska upplevs som ett av världens mest ensamma folk, säger hon och fortsätter:

– I en sådan här gemenskap som Melodifestivalen ändå blir när vi är flera miljoner som samlas precis på samma stund känns det som att vi måste passa på att få säga det.

Rädslan – från barndomen

Under repetitionerna har hennes programledarkollegor blivit starkt berörda av numret. När Lina Hedlund fick se numret första gången blev hon ”otroligt berörd”.

– Jag bröt ihop fullständigt. Det blev fulgråt på mig, kan jag säga. För det drabbade mig totalt och någonstans är det väl så att ens största rädsla i livet, ända sedan man var liten, är att vara ensam, att känna sig ensam, säger Lina Hedlund.

Och även under det publika genrepet på fredagskvällen blev det rejält känslosamt under Linnea Henrikssons mellanakt. 

– Ja, det kom lite tårar för mig i kväll också. Det kommer alltid att göra det när den här magiska kvinnan Linnea Henriksson öppnar sin mun och vi får njuta av hennes toner och text.

Lina Hedlund: ”Därför tog vi beslutet att sluta jobba ihop”:

Lina Hedlund: