Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lina Hedlunds krisdrag för att rädda kärleken

Lina Hedlund: "Därför tog vi beslutet att sluta jobba ihop"
Lina Hedlund, 41, gör succé som programledare i Melodifestivalen.
Foto: OLLE SPORRONG
Nu berättar hon om beslutet att lägga ner Alcazar, husköpet, bröllopsplanerna och den parterapi som räddade relationen till fästmannen Nassim Al Fakir, 42.
Foto: OLLE SPORRONG
Lina Hedlund och Nassim Al Fakir.
Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Lina Hedlund.
Foto: OLLE SPORRONG

Lina Hedlund, 41, gör succé som programledare i Melodifestivalen.

Nu berättar hon om beslutet att lägga ner Alcazar, husköpet, bröllopsplanerna och den parterapi som räddade relationen till fästmannen Nassim Al Fakir, 42.

– Det är attraktivt med folk som vill gå i terapi, säger artisten.

Den 31 december 2018 gjorde discogruppen Alcazar sin sista spelning på Cirkus i Stockholm. Sedan dess har medlemmen Lina Hedlund fått en minst sagt flygande start på solokarriären.

I fjol tävlade hon i Melodifestivalen med ”Victorious”, som gick direkt till final, och i år har hon tagit klivet till att, tillsammans med David Sundin och Linnea Henriksson, leda Sveriges största tv-program.

– Helt fantastiskt, jag är så glad och ärad över att få göra det här uppdraget som programledare. Jag är tacksam överlag, alla runt mig är friska, jag får åka till mitt jobb och bara njuta och känna att jag får inspiration av alla runt mig, säger Lina Hedlund.

Lina Hedlund: Kunde discobollen för väl

Hon säger att det känns bra att ha lagt Alcazar bakom sig.

– När man är i en grupp... Det är fantastiskt men man har också ett ansvar för varandra. Nu är det skönt att bara kunna planera och tänka på vad jag vill och planera med Nassim och barnen, att bara ha en familj att ta hänsyn till, säger Lina Hedlund.

– När vi väl tog beslutet att Alcazar skulle läggas ner så kändes det väldigt lätt. Då kunde jag discobollen för väl. Jag behövde steppa ut och vara där uppe och sväva, inte känna att ”här är jag trygg och vet exakt vad jag ska göra”, det är ju då man utvecklas.

Exakt vad som ska hända karriärmässigt efter finalen i Friends arena den 7 mars är inte helt klart. På det privata planet kommer det att hända desto mer.

– Två dagar efter finalen sitter jag med hus. Det blir nog min överlevnad efter Melodifestivalen, i stället för att gå in i post Mello-depression får jag dyka in i det projektet för det ska dräneras och renoveras, säger Lina Hedlund och berättar att huset ligger strax utanför Stockholm.

Drömmen om huset

Suget efter att bo i hus kom när barnen, hon har sönerna Tilo och Eide tillsammans med Nassim Al Fakir, började bli lite äldre.

– Yngsta grabben blev tre nu. Jag är ju från Kilafors och uppväxt i hus där vi barn sprang mellan husen. Det är väl det som pockar på nu. Jag känner mig också färdig med stan, jag vill bo i lugnet och kunna välja bruset i stället för tvärtom. Jag måste ha naturen nära för att må riktigt bra, säger Lina Hedlund.

– Vi var inte riktigt överens från början. Nassim bara ”jag älskar stan” och jag bara ”jag vill till skogen”. Men jag fick som jag ville och nu är vi hundra procent överens om att ta det här steget.

Ni har båda jobb där man inte direkt jobbar vanliga kontorstider. Hur får ni det att fungera?

– I vårt fall underlättar det att vi är i samma bransch, att inte en sitter fast på ett kontor nio till fem utan att det finns en flexibilitet. Plus att Nassim gör mycket barn- och familjegig  och jag kör kvällar och nätter för den mer berusade publiken. Sedan vill vi ju vara mycket med våra barn också, så det blir familjen och jobbet.

Lina om terapin med maken

Ni har gått i parterapi flera gånger. Vad har ni lärt er av det?

– Man är så bra på att träna musklerna utanpå på gymmet och det är lika viktigt att träna de inre musklerna. Att gå till en terapeut är personlig utveckling. Man skriver ju under ett livslångt kontrakt när man skaffar familj så jag är oerhört stolt och glad över att vi har gått i terapi, att vi tog det ansvaret, för vi vill ju hålla ihop, säger Lina Hedlund.

– Det är samma med kärlek som med muskler, det är en färskvara som man måste jobba på hela tiden. Man måste också bestämma sig, vad vill vi ha för typ av relation?  Och vi vill ju ha en bra relation, bra kommunikation, kunna prata med varandra. I och med att livet snurrar på så snabbt blir det också en tid att sätta sig och ”okej, nu är det här vår tid där ingen annan kan störa”. Det blir en frizon att gå i väg och prata, vilket har varit ovärderligt för oss.

Hade ni hållit ihop utan terapin?

– Det vet jag faktiskt inte... Nej, inte när vi gick första gången. Då vette fan om vi hade gjort det. Första svängen lärde vi oss framför allt att lyssna på varandra och det är jätteviktigt. Vi var nog mycket så att ”vem ska prata och höras mest” och hörde inte riktigt vad den andra sa.

– Nu känns det som att vi är på en väldigt bra plats, säger Lina Hedlund och berättar att paret inte går i terapi för tillfället.

Det kanske blir efter husrenoveringen?

– Ja, vi får se. Men det är också därför vi tar in folk som hjälper oss för jag sa att: ”Fy fan, ska vi stå där och tänka att vi ska riva en vägg själv? Då blir det kanske aldrig något giftermål.”

Apropå det...

– Ja, jag vet. När ska det ske? Vi har så mycket projekt för oss. Nu blir det husprojektet först och sedan får vi sätta oss i vårt nyrenoverade rosa 60-talskök och verkligen ”nu måste vi boka ett datum”. Sedan tycker jag också att det finns något härligt med att barnen blir lite äldre, kanske ett eller två år, så att de kan vara med på ett annat sätt.

”Det är fint med bröllop”

Ett sådant frieri (Nassim Al Fakir firade i direktsänd tv under Sweden international horse show 2018) kanske tar ett tag att smälta också?

– Det är ju det, det känns som att frieriet var så sjukt stort och så wowigt att att känns som att ”va, nu behöver vi väl inte gifta oss, vad kan slå det här”. Nej, det är fint med bröllop men vi får se när.

Det blir inte ett bröllop i Friends arena?

– Nej, nej. Hoppas han inte har planerat någon mer galenskap. Det räckte med ett sådant överrumplande. Nej, det ska inte bli tv-sänt. Det är i alla fall ett som är säkert.

Vem är den kändaste Mariette Hansson har kysst?

Vem är den kändaste Mariette Hansson har kysst?