Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lina Hedlund – så vann hon mot sin egen familj i Mello

Släkten är värst! Martin Stenmarck gratulerar svägerskan Lina Hedlund som är i Mellofinal 9 mars.
Foto: OLLE SPORRONG

Många av Lina Hedlunds stora ögonblick i livet sänds i SVT.

Hon är i final i Melodifestivalen.

Och i december tackade hon ja när sambon Nassim Al Fakir friade. Under hästshowen i SVT och inför ett tusentals åskådare på Friends.

Men det finns mer att berätta om den tidigare Alcazar-stjärnan som besegrade sin svåger Martin Stenmarck i Leksand.

Lina Hedlund tog sig direkt till final i Mello 2019 i Leksand med låten ”Victorious”. Och när lillasyster Hannas make Martin Stenmarck fick förbereda sig för andra chansen, då fick Lina ta sikte på finalen på Friends i Stockholm.

https://www.instagram.com/p/Bt85rEqgfRt/?utm_source=ig_web_copy_link

Det var förstås ingen slump att Lina och Martin, svägerskan och svågern, fick tävla mot varandra i Leksand. Men det var kanske mer svårtippat att Lina skulle få fler röster än den tidigare Mellovinnaren Martin. 

Men sista ordet är inte sagt, Stenmarck tävlar i Andra chansen och har en stor chans att få en returmatch mot sin svägerska i finalen.

Det är andra gången Hedlund tävlar som soloartist, men sjätte gången hon är med i Mello. Det enda som saknas är en finalvinst och Ernst Billgrens statyett ”Sångfågeln”.

https://www.instagram.com/p/Bt4IO47ggjJ/?utm_source=ig_web_copy_link

Vem är Lina Hedlund?

Lina Maria Hedlund är född i Kilafors i Bollnäs 1978. Hon är yngre syster till sångaren Hanna Hedlund och förutom sångare så är Lina Hedlund även verksam som röstskådespelare, där hon bland annat varit Smurfan i ”Smurfarna 2” och TC-70 i ”Star Wars – The Clone wars”.

Lina är förlovad med musikern, skådespelaren och programledaren Nassim Al Fakir. De har två barn tillsammans, födda 2012 och 2016.


Så ofta är Lina Hedlund eller hennes familj med i Mello

Det finns en stor Mellorutin i Lina Hedlunds familj. Lina tävlar för sjätte gången, storasyster Hanna har varit med två gånger. Hannas make och Linas svåger, Martin Stenmarck, har ställt upp i Mello fem gånger och vann 2005 med låten ”Las Vegas”.

Linas blivande make har varit programledare för Lilla Melodifestivalen 2008 och hans bror Salem Al Fakir, Linas blivande svåger kom tvåa i Mello 2010 med låten ”Keep On Walking”.

 14 framträdande i Melodifestivalen har det blivit för Lina och hennes familj.

Så gick det för Lina Hedlund tidigare i Melodifestvialen 

År 2002 deltog Hanna & Lina med låten ”Big Time Party” som slutade nia i finalen som vanns av Afro-Dite och ”Never Let it go”. 

2003 ställde Lina Hedlund upp soloartist med ”Nothing Can Stop Me” som stannade i Andra chansen. Fame och ”Give Me Your Love” vann.

2009 tävlade hon med Alcazar och låten ”Stay the night” som slutade femma i finalen, där ”La Voix” med Malena Ernman vann.

2010 tävlade Alcazar med ”Headlines” som gick till Andra chansen. Vann gjorde Anna Bergendahl och ”This Is My Life”.

2014 gick Alcazar till final med ”Blame it on the disco”. Den vann brittiska juryns hjärtan, men kom trea i finalen. Vann gjorde ”Undo” med Sanna Nielsen.

Alcazar på Allsång på Skansen 2015: Lina Hedlund med Andreas Lundstedt och Tess Merkel.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

När var Lina Hedlund med i Alcazar?

Lina Hedlund kom med Alcazar efter bandet återförenats 2007. Bandet hade börjat 1998 med Andreas Lundstedt, Tess Merkel och Annikafiore (Annika Kjærgaard) 2002 gick Magnus Carlsson med i Alcazar. De tog en paus 2005 och när de samlades igen var hade Carlsson och Annikafiore lämnat och Lina Hedlund kommit med.

Alcazar gjorde en paus på obestämd tid 2011, men kom tillbaka till Mello 2014. 


Skyller på disko: Alcazar med Lina Hedlund i Alcazar 2014.
Foto: SVEN LINDWALL EXP

LÄS MER: Mello 2019: Artister och deltagare i andra chansen och finalen