Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lina Hedlund och Nassim lämnar hemmet – nya steget efter krisen

David Sundin om kritiken mot mellanakten i Melodifestivalen.
Lina Hedlund gör en stor livsförändring efter Melodifestivalen.
Foto: Karin Törnblom/TT / Karin Törnblom
I sommar är det 11 år sedan Lina och Nassim blev ett kärlekspar.
Foto: Karin Törnblom/TT / Karin Törnblom
Lina och Nassim.
Foto: SVEN LINDWALL

Nassim Al Fakir friade till Lina Hedlund på det mest spektakulära sätt.

Men något bröllop är inte i sikte – i stället tar parets liv en helt annan vändning.

– Två dagar efter Melodifestivalen är slut börjar det, säger Lina Hedlund.

Artisten Lina Hedlund, 41, är högaktuell som programledare i Melodifestivalen, som hon leder tillsammans med Linnea Henriksson, 33, och David Sundin, 43.

Den tidigare Alcazar-medlemmen är sinnebilden av en showgirl – men det är inte bara på scenen hon har skördat framgångar.

För drygt tio år sedan mötte Lina Hedlund sin stora kärlek, då hon intervjuades i radio av programledaren Nassim Al Fakir, 42. De två hade haft en romans redan i ungdomsåren, men inte träffats på över ett decennium när slumpen såg till att de möttes på nytt.

– Då tänkte han: ”Nu släpper jag henne aldrig”, säger Lina Hedlund.

Förälskelsen slog till med full kraft, paret flyttade ihop och fick sedan barnen Tilo, 7, och Eide, 3. 

Efter galna frieriet: ”Dyr terapisejour”

För drygt ett år sedan friade Nassim Al Fakir under uppmärksammade former. Det var under prisutdelningen i Stjärnornas hoppning i ”Sweden International Horse Show” som det oväntade hände. Nassim al Fakir red in med en gladiatorvagn och ställde den stora frågan. Frieriet skedde inte bara inför en hel publik i Friends arena – det direktsändes också i SVT. 

Till och med SVT:s kommentatorer kom av sig när Nassim Al Fakir kuppade med ett frieri i direktsändning.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Men känslorna efter sambons överrumplande kärleksgest var tudelade. Det krävdes krishantering, berättar Lina Hedlund.

– Ja det gjorde det, mycket dyr terapisejour har vi gått igenom. Jag hade inte anat det, inte tänkt tanken överhuvudtaget. Jag var verkligen totalt chockad. Jag kände mig blottad, säger hon.

– Det där är ju jätteprivat! Det är helt sjukt att han gjorde det, helt galet.

Men efter att ha smält upplevelsen ser Lina Hedlund tillbaka på frieriet som ett härligt minne. 

Nassims heta hjärtans dag-överraskning: ”Rosenblad runt badkaret”

Bröllopet på is

Trots att paret varit förlovade i över ett år har de inte kommit i gång med bröllopsplaneringen.

– Jag har aldrig drömt om att gifta mig. Jag har aldrig varit förlovad innan. Det känns som att vi har gift oss för att det blev ett så stort frieri. Det får kanske bli ett litet bröllop? Nä, ska vi gifta oss då ska vi göra det big time! säger sångerskan.

Istället inleder Lina Hedlund och Nassim Al Fakir nu ett nytt kapitel i livet. Efter många år i lägenhet i Stockholms innerstad har de tagit beslutet att flytta till hus utanför stan. Och det är inte något litet projekt de har tagit sig an. Det ska göras en omfattande renovering, både i och utanför huset. 

”Wow! Nästa år startar ett nytt stort projekt. ALLT i vårt nya hus ska ändras och renoveras. Ja va kul! Ny bebis liksom. Nu snurrar idéerna, söker inspo, kontakter, skissar, drömmer. Vi har renoverat lägenheter men aldrig hus. Så mäktigt. Cirkus och harmoni, in med det nya, ut med de gamla, hitta karaktären”, berättar Nassim Al Fakir på Instagram.

Så någon post-depression efter den intensiva Mello-bubblan kommer knappast hinna uppstå.

– Två dagar efter Melodifestivalen är slut börjar renovering och dränering och inredning, så vi har att göra, säger Lina Hedlund.

– Så nu blir det flytt först och sedan får får vi sätta oss i vårt nya hus och börja planera nästa grej, som då är bröllop.

Linas avtal med Nassim

Under sina tio år tillsammans har paret delat sina lyckligaste ögonblick men också gått igenom motgångar och sorger. Lina Hedlund är öppen med att hon och Nassim Al Fakir har gått i parterapi för att underhålla och hjälpa förhållandet. 

– Det första vi lärde oss var att lyssna på varandra i stället för att fightas om vem som skulle prata mest, säger hon och fortsätter:

– Jag är stolt över att vi har gjort det, det har varit världens bästa investering för oss. Vi har familj och har skrivit under ett livslångt företagsavtal. Jag är glad att vi båda delar inställning om hur viktigt det är att vårda relationen. Det har gjort oss starkare än någonsin.

Nassim och Lina med barnen Eide och Tilo.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Lina Hedlund kommer inte ha med sig familjen under den sex veckor långa Melodifestivalen-turnén.

– De får vara hemma. Som jag brukar säga, en läkare tar inte med barnen i operationssalen, och vi jobbar ju hela tiden så det är inte många minuter man har till övers. Det skulle kännas taskigt, framför allt mot barnen, att jag inte skulle ha någon tid för dem ändå, säger hon.

– Men de kommer till Andra chansen och på genrepet i Stockholm. Sedan kommer Nassim att komma några gånger, men inte just den här veckan.

Hur är det att vara ifrån familjen i sex veckor?

– Dels är jag ju en liten turnéråtta. Jag älskar att vara på turné och har varit på turné i hela mitt liv, både innan barnen kom och efter. Så de är ganska vana att mamma drar och sedan kommer hem igen. Nu åker vi på onsdagarna och kommer hem på söndagarna.

Lina Hedlund säger att hon tackar Gud för videosamtal och tror att allt ska gå bra.

– Eller så blir det så att jag efter finalen får presentera mig för ungarna på nytt och börja jobba upp min mammarelation igen. Vi får se, säger hon och skrattar.

Efter att ha tävlat i Melodifestivalen en rad gånger debuterar nu Lina Hedlund som programledare tillsammans med Linnea Henriksson.
Foto: OLLE SPORRONG
https://www.instagram.com/p/B572FLmH5oN/?igshid=1i83q9nj7wa5z

Lina Hedlund: ”Därför tog vi beslutet att sluta jobba ihop”