Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lillasysters ändring – detaljen på scenen

Lillasyster gick till Andra chansen i Melodifestivalens första deltävling.
Foto: OLLE SPORRONG
När bandet repade på torsdagen syntes en förändring på scenen.
Foto: SVT
En text hämtad från bandets skiva från 2009 pryder nu sångaren Martin Westerstrands mikfronstativ.
Foto: SVT
Martin Westerstrand under torsdagens repetitioner.
Foto: SVT

Hårdrockarna i Lillasyster gör sig redo för Andra chansen i Melodifestivalen.

Och man gör det med en förändrad detalj på scenen.

Göteborgsbandet Lillasyster medverkade i Melodifestivalens första deltävling och knep där en plats i Andra Chansen låten ”Pretender”. Där tävlar de på lördag i en duell mot Alvaro Estrella om en åtråvärd finalplats.

Sedan Lillasysters framträdande i februari har mycket hunnit hända. Basisten Andreas Bladini som blev coronasjuk och tvingades bli ersatt i deltävlingen är nu frisk och tillbaka på scenen.

– Jag hade ganska lätta symtom om man jämför med många andra som åker in till sjukhus och så där. Men det är inte en sjukdom man skojar bort heller, den är ju jobbig. Massa konstiga symtom, sa Bladini tidigare i veckan.

”Har skett en förändring”

Men bandet ändrar också en annan sak på scenen.

– Det har skett en förändring på mikrofonstativet, säger bandets sångare Martin Westerstrand.

Bilder från torsdagens repetitioner visar att Westerstrands stativ nu pryds av texten ” ”Det här är inte musik, det här är kärlek”, vilket också är titeln på Lillasysters andra album från 2009.

Vilken betydelse ändringen kan ha för bandet på scenen på lördag är oklart, och enligt bandmedlemmarna själva är det inte ovanligt med ändringar i deras framträdanden.

– Vi är ett rockband, vi går upp och vet ju knappt vad vi gör från ena gången till den andra. Vi går upp och gör det vi gör bara, säger Martin Westerstrand.

Coronasmitta och magsjuka hos Mello-artisterna: ”Jobbigt”

Coronasmitta och magsjuka hos Mello-artisterna: ”Jobbigt”