Lillasyster tänker skrika hem Melodifestivalen

Per Andersson en av programledarna i Mello 2021

Lillasyster, bandet som spelar tung metal, är kanske det mest oväntade namnet i Melodifestivalen 2021.

Bakom sig har Lillasyster låtar som ”Kräkas”, ”Dra åt helvete” och ”Vad skulle mamma säga”.

Här får du veta mer om Lillasyster från Göteborg.

Martin Westerstrand är frontman i Lillasyster, hårdrockbandet som startade 2006 och spelar metal på svenska. När bandet gav ut ett samlingsalbum 2013 fick det titeln ”Tala är silver, skrika är guld”.

Lillasysters Mellobidrag ”Pretender” har skrivits av två medlemmar i bandet med assistans av tre rutinerade låtskrivare och producenter som även jobbat med Felix Sandman, Lisa Ajax, Oscar Zia, Tess Merkel, Mendez och Mohombi.

Visar sig i Melodifestivalens första deltävling

Bandet går in i Melodifestivalen i den första deltävlingen lördag 6 februari.

Den som lyssnat på Lillasyster tidigare eller lyssnar på deras nya singel ”My back and your knife” kan inte låta bli att undra om bandet även tänker skrika hem Melodifestivalen.

https://www.instagram.com/p/CKl_8p9pTjX/

De spelar i Lillasyster i dag

Rockgruppen Lillasyster består numera av sångaren Martin Westerstrand, gitarristen Max Flövik, trummisen Ian-Paolo Lira och basisten Andreas Bladini.

Martin Westerstrand sjöng tidigare i det legendariska metalbandet Lok, som albumdebuterade 1999 med ”Naken, blästrad och skitsur”. Samma år fick bandet en Grammis för ”Bästa hårdrock”.

Lillasyster har spelat ihop sedan 2004, men det första året under namnet Rallypack. Lillasysters debutalbum har titeln ”Hjärndöd musik för en hjärndöd generation”.

Lillasyster gjorde cover på Rihanna

Bandet gjorde 2007 en cover på Rihannas stora hit ”Umbrella”, och den nådde många och gjorde Lillasyster till ett känt namn hos en bredare publik.

Totalt har bandet gett ut fem album, varav det senaste ”Svensk jävla metal” kom så nyligen som 22 januari. Det är också helt på svenska, till skillnad från Mellobidraget ”Pretender” som sjungs på engelska.

https://www.youtube.com/watch?v=9PeEaNzg4os

Livemusik är grejen för Lillasyster

Lillasyster är framför allt ett turnerande band och har en trogen publik som följt dem på konserter och festivaler genom åren – förutom under det senaste coronaåret, förstås.

– Hela grejen med oss är ju live. Publiken som kommer och kollar på oss lyssnar inte så mycket på P3, säger Martin Westerstrand i en intervju i Byggnadsarbetaren.

Nu väntar Melodifestivalen. Och ingen har väl glömt när hårdrockarna Lordi var Finlands bidrag till Eurovision Song Contest 2006 och vann hela tävlingen?

Expressens Stina Dahle listar märkvärdigheter – och Lordi är med