Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lili & Susie chattade med Expressens läsare

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Lili & Susie gör comeback i Melodifestivalen. Under onsdagen chattade de med Expressens läsare.
Foto: Lindwall Sven

Lili & Susie är tillbaka.  

Under onsdagen chattade systrarna med expressens läsare.  

Så här svarade de på läsarnas frågor:

Mia: Umgås ni med Anki bagger fortfarande?

Lili och Susie : Japp! Hon är en kär vän fortfarande. Hon har förresten precis släppt en singel "Du köper aldrig mig" som Susie faktiskt varit med och skrivit. Världen är liten ;)


Olle: Varför valde ni att ställa upp i Melodifestivalen och hur stor chans tror ni att ni har att gå vidare till Globen?

Lili och Susie : Vi är med för att ha kul, men siktet är inte inställt på Moskva. Det viktigaste är att göra ett tokbra nummer med en fantastisk låt, sen får vi se hur långt det räcker.


Mogge:  Vad är kärlekens färg?

Lili och Susie: RÖD!!! men i Skellefteå där vi är just nu är himlen så klarblå att blå kan få vara kärlekens färg.

  Martin: Susie... var har ditt långa hårsvall tagit vägen?

Lili och Susie: Det har hoppat upp på hyllan ett tag men kan kanske komma tillbaks. Det blir dock inte ner till rumpan som det var en gång i tiden.


Martin: Läste att ni sa att det inte skulle bli avklätt och sexigt nummer för att inte utamana ödet. Kan ni förklara hur ni menar?

Lili och Susie: hhmmm... Vem har sagt att det inte ska va sexigt, vårt nummer? ;) Det blir dock ingen nakenchock, så ni kan va lugna...


MICKE : Vad gillar ni för slags musik utom er egen?

Lili och Susie: Vi har väldigt bred musiksmak. Allätare kan man säga. Trist svar kanske men så är det. Kramar!


Karin S:  Vilket är ert knasigaste turnéminne?

Lili och Susie: Det måste nog ändå vara när vi klev in i logen och där låg avsvimmade killar i högar ;) Det fick köras med ambulans men ville trots allt ha autograf när de lastades in i bilen... Herre min skapare, vilka knasiga minnen.


Martin: Hur känns det att återuppta duon? Tror ni folk kommer att jämnföra er som på 80-talet?

Lili och Susie: Det känns fantastiskt kul att vara tillbaks. Folk får gärna jämnföra oss med 80-talet, men nu är det 2009 så vi har uppdaterat oss något ;) Kram!


Dejan: Vad är er favoritmat?

Lili och Susie:  Vi är båda vegetarianer. Lilis favorit är pasta med en krämig sås baserad på halloumi, spenat, tomatkross, champinjoner och muskotnöt. Mums! Susies är just nu väldigt sugen på vegetariska fajitas, med massa "gukka" ;)


Thea: Vem gör era scenkläder? Hur de ser ut frågar jag inte - för det är förstås en hemlighet!

Lili och Susie: Peter Wennberg, som är en fantastiskt duktig stylist, har hjälpt oss den här gången. han och "Rutan", vår sömmerska, har båda varit involverade med festivalbidrag i en herrans massa år.

 mandor: Nu när ni gör comeback, hur lång har ni tänkt er att den ska bli? Bara en kort eller flera år?

Lili och Susie: Vi tar en sak i taget. Nu är det Melodifestivalen, best of-plattan och sommar/vinterturné som gäller. Med andra ord är vi sysselsatta i minst ett år bara med musik. Vi är såååå laddade!


Bella the blonde: När grät ni senast?

Lili och Susie: Vi blev båda tårögda och så upprörda när vi såg Kalla faktas avslöjande om dunindustrin. Fruktansvärt! Det berör oss enormt.


anna: är ni nervösa?

Lili och Susie: Det går upp och ner.... Vi är tokfokuserade men tar det ändå med en klackspark. På lördag kl 20.00 kommer dock fjärilarna flyga i magen...


anna: beskriv eran låt :)

Lili och Susie: Det är en färgglad smällkaramell, med stark melodi i riktig Lili & Susie anda ;)

 Diva Carola: Kommer en fulllängds platta i framtiden?

 Lili och Susie: Självklart! Onsdag den 18 mars kommer en "best of" platta, fullmatad med massa hits och även nya.

 Bella the blonde: Vem/vilka ser ni som största hotet på lördag?

 Lili och Susie: Oj! Det är ju ett superstarkt startfält... Känns som att man inte kan räkna bort något. Discobollen är rund - allt kan hända...


 Krille: Hej Lili & Susie!! Va kul att se er igen. Hur kommer det sig att tiden nu är mogen igen? Tycker naturligtvis att det har varit för tyst alldeles för länge. Har saknat er. Mvh Krille ett gammalt fan..

 Lili och Susie: Vad gullig du är! Vi har båda haft fullt upp på varsitt håll men nu stämde våra agendor vi ser så mycket fram emot "comebacken" ;)