Nanne Grönvall under Melodifestivalens första deltävling där hon stod på scen med Charlotte Perrelli och Sonja Aldén. Foto: Maja Suslin / Scanpix
Nanne Grönvall under Melodifestivalens första deltävling där hon stod på scen med Charlotte Perrelli och Sonja Aldén.  Foto: Maja Suslin / Scanpix

Läsarna: Vi vill se Nanne, Sonja och Perrelli i Globen

Publicerad
De utklassade alla trots att de inte var med i tävlingen.
Läsarna ville se Nanne Grönvall, Charlotte Perrelli och Sonja Alldén i finalen.
- Otroligt kul att det uppskattas, säger Nanne Grönvall till Expressen.se.
Salem al Fakir fick flest röster och gick direkt till finalen i Globen. Men om läsarna fått bestämma hade han inte plockat förstaplatsen.
Det hade Nanne Grönvall, Charlotte Perrelli och Sonja Alldén gjort. Trions nummer i inledningen av premiärprogrammet gick hem bland Expressen.se:s läsare.
Expressen.se ställde frågan:

"En världshit"


”Nanne Grönvall, Charlotte Perrelli och Sonja Alldén – bättre än övriga bidrag?”
Vid klockan 22 hade ungefär 1000 personer röstat. Mer än sju av tio svarade ja.
– Otroligt kul att det uppskattas, säger Nanne Grönvall till Expressen.se.
Nanne Grönvall menar att deras popularitet till stor del beror på att de framförde en låt som många hört tidigare.
– Det är en världshit.
Trots succén tror Nanne Grönvall inte att hon kommer att ställa upp med sin trio framöver.
– För min del är inte festivalen inte aktuell just nu, säger Nanne Grönvall.

DISKUTERA MELODIFESTIVALEN HÄR

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag