Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvällens mello-låtar har läckt på rysk sajt – igen

Tess Merkel har drabbats.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES/MAGNUS LILJEGREN MAGNUS LILJEGREN
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: OLLE SPORRONG

Nu har det hänt igen. 

Flera av kvällens Mello-bidrag har läckt ut på den ryska sajten VK, skriver Aftonbladet

Melodifestivalen 2021

En av de drabbade är Tess Merkel, som har fått bidraget ”Good life” läckt på den ryska motsvarigheten till Facebook. Aftonbladet kan också rapportera att flera andra artister från årets Mello har fått sina låtar upplagda på franska strömningstjänsten Deezer. 

Att läcka Mello-bidrag i förväg är strikt förbjudet enligt tävlingens regler. Låtarna som gått direkt till final får först släppas på strömningstjänster när deltävling fyra har sänts, alltså 21.30 i kväll. 

– Vi är jättetydliga med hur regelverket ser ut kring att sprida upphovsrättsskyddat material. Vi har gjort det vi kan göra genom att rapportera detta. Då det ej är upphovsmän eller ett skivbolag som ligger bakom publiceringen kommer det ej att påverka tävlingen, säger Melodifestivalen projektledare Anette Brattström

Inför årets första deltävlig drabbades tävlingen av samma problem när alla startbidragen fick sina låtar läckta på ett Eurovisionforum på sajten VK. SVT lyckades då få bort låtarna från sajten under kvällen. 

Flera läckta låtar genom åren

Det är inte första gången som ”Meldodifestivalen”-bidrag läckt ut i förväg. Jessica Anderssons bidrag från tävlingsåret 2018, ”Party Voice” och Loreens ”Statements” från samma år, läckte båda ut innan respektive deltävling sänts.

Inför den första deltävlingen 2014 läcktes storfavoriten Helena Paparizous bidrag, ”Survivor”, på strömningstjänsten Soundcloud.