Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kom tillbaka till Sverige – möttes av okända skulden

Leo Méndez var borta från Sverige – ovetandes om skulden som han samla på sig under tiden.
Foto: OLLE SPORRONG
"Om man är skyldig så får man kanske betala men jag måste ju kolla upp vad det är", säger Leo Méndez.
Foto: OLLE SPORRONG

Leo Méndez lämnade Sverige med skulder till svenska staten – något som han inte ens visste om.

Nu är han skyldig över 200 000 kronor. 

– Jasså? Jag kände inte till det. Men det kommer ju säkert komma upp en massa grejer eftersom jag inte har varit här på flera år så jag har ingen aning

Leo Méndez, tidigare känd som DJ Méndez, har fått en andra chans. På lördag gör artisten upp med Sigrid Bernson i Kristianstad – i potten ligger en plats till finalen av Melodifestivalen 2018 som sänds från Stockholm nästa helg.

För runt tio år sedan lämnade Leo Méndez sin svenska karriär för att flytta hem till barndomsstaden Valparaíso i Chile.

När han kom tillbaka till Sverige visade det sig att han i dag har skulder till svenska staten på 205 770 kronor. Lejonparten är skatteskulder. 

– Jasså? Jag kände inte till det. Men det kommer ju säkert komma up en massa grejer eftersom jag inte har varit här på flera år så jag har ingen aning, säger Leo Mendéz.


LÄS MER: Artisten avslöjar sanningen – om sitt mörka förflutna 


Du är inte rädd för att kronofogden ska ta dina Mello-pengar?

– Om man är skyldig så får man kanske betala men jag måste ju kolla upp vad det är. Nu går jag bara efter vad du säger för jag har inte fått den älskade nyheten du ger mig nu, säger han och skrattar.

Leo Méndez tävlar i Andra chansen i Melodifestivalen 2018.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Leo Méndez om skilsmässoryktet

I Chile är sexbarnspappan Leo Méndez en av landets mest kända personer tack vare sin dokusåpa "Los Méndez" och sin tämligen lyckade kandidatur för borgmästarposten i Valparaíso (Méndez slutade på en tredjeplats).

Det är något som har medfört att artisten och hans familj är ett hett villebråd för skvallertidningar. Nyligen fick Leo Méndez exempelvis svara på frågan om det är sant att hans hustru lämnat honom för att flytta till Sverige (intervjun sändes i den chilenska radiokanalen Zero 97.7).

– Det har varit värre saker i Chile, det där var en snäll grej. Jag tror att vi fortfarande är gifta, säger han och skrattar.

Sprids det mycket rykten om dig?

– Du de går igenom mina sopor. Ibland går de över gränsen men det har aldrig påverkat mig. Om det gör det ska man inte vara i den här branschen. Jag bryr mig inte om någon påstår att jag är skild, jag vet att jag är gift med min fru.

Leo Méndez säger vidare om ryktet:

– Familjen skrattar åt det. Min fru bor med mig och vi har det bra.


LÄS MER: Sonens vågade bilder – trakasseras för sin läggning 


Du nämnde att ni har haft problem i intervjun?

– Nej, jag tror att de tog det här ur sin kontext. Jag berättade för dem att jag var livrädd eftersom hon inte har kunnat jobba som lärarinna i Chile då hennes studier inte räknas där.

– Då blev hon frustrerad vilket ledde till problem, som för vilket par som helst. Då kom det här (Melodifestivalen, reds anm.) upp och hon ville dra till Sverige direkt.

En skilsmässa har aldrig varit på tapeten, berättar Leo Méndez.

– Men om hon har tagit det där beslutet vill jag veta det! Nu får du mig att vilja ringa min fru bara för det, jag blir skakis bara för det. Jag trodde ju att allting var okej, säger han och skrattar.