Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kikkis hårda sågning: ”Är för mycket show”

Danielsson berättar om jobben efter Melodifestivalen.
Kikki Danielsson
Foto: SVEN LINDWALL
Kikki Danielsson
Foto: SVEN LINDWALL / SVEN LINDWALL
Programledarna Lina Hedlund, Linnea Henriksson, David Sundin.
Foto: OLLE SPORRONG

ESKILSTUNA. Kikki Danielsson har börjat prioritera hälsan och berättar om sin satsning på träning och nyttig kost.

Dessutom är hon tillbaka i Melodifestivalen för att hedras i Hall of fame – samtidigt sågar hon den moderna versionen av tävlingen.

– Jag tycker att melodierna har försvunnit. Det är för mycket show, det är för mycket bomber och granater, säger den tvåfaldiga vinnaren.

Under Andra chansen, som arrangeras i Eskilstuna på lördag, ska ett stort antal artister väljas in i Melodifestivalens Hall of fame. 

En av dem är Kikki Danielsson, 67, som är på plats för att hedras. Någon riktig comeback i tävlingen kan dock inte fansen räkna med. 

– Varför skulle jag? Två vinster och tio gånger. Jag är mer än nöjd, säger Kikki Danielsson.

Hon har tittat på årets upplaga av Melodifestivalen och säger att hon inte är överförtjust.

– Det är inte min smak. Jag för gammal för att uttala mig, jag är kvar i 80-talet, säger Kikki Danielsson som tycker att melodierna har försvunnit från tävlingen.

– Det är jättefina dansare men jag tycker att det var bättre och mer intressant när det var liveorkester, det går inte att komma ifrån.

”Många i min ålder som tycker så här”

Kikki Danielsson säger att Melodifestivalen har blivit ”ungdomarnas tävling”.

– Det blivit så de senaste åren. Och det är lite trist för jag tror att det är många i min ålder och även yngre som tycker så här. 

Hon har ett hektiskt schema framöver med samlingsalbum och kyrkoturné samtidigt som hon ska släppa låtar och framträda med The Refreshments.

– Sedan får man väl ta och känna efter lite, sådana här gamla tanter får man hantera varsamt, säger Kikki Danielsson.

Ja, hur går det med din reumatism som du tidigare har berättat om?

– Den har jag inte känt av på flera år, jag har väl hittat rätt medicin. Men det är klart att det har varit smärta i många år så kroppen är lite trött.

För att råda bot på det har Kikki Danielsson lagt om sitt liv.

– Jag har börjat träna och så äter jag gröt varje morgon. Jag tränar en timme på gymmet när jag hinner. Jag vill få upp flåset, för att hjälpa rösten på vägen. Sångröst är en färskvara. Jag vill få ett bättre flås så att jag ska slippa bli andfådd i trappor och så där, så att man orkar, säger hon.