Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kikki Danielssons smärtor – kampen mot sjukdomen i direktsändning

Kikki Danielsson.Foto: SVEN LINDWALL
Lotta Engberg.Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN

Kikki Danielsson, 65, kämpar mot både reumatism och en skadad fot under direktsändningen av Melodifestivalen 2018:s första deltävling.

Nu stöttas hon av Elisabeth Andreassen och Lotta Engberg från succétrion Kikki, Bettan & Lotta.

– Det är bara att plocka fram en rullstol så är vi klara, säger Elisabeth Andreassen.

På lördagskvällen gjorde Kikki Danielsson comeback i Melodifestivalen, en tävling hon debuterade i redan för 40 år sedan. Framträdandet i Karlstad blev hennes tionde i Sveriges största tv-program.

Under direktsändningen kämpade Kikki Danielsson samtidigt mot sviterna efter en bruten fot och den reumatism hon diagnosticerades med under 80-talet.

– Jag får inte vara ute och bli kall så det är därför jag inte vill ställa upp på några bilder utomhus. Det räcker med en minut så kan det stelna till och det har jag inte råd med den här veckan, berättar Kikki Danielsson.

 

LÄS MER: Kikki Danielsson avslöjar Lotta Engbergs sms efter konflikten 

 

Gör det ont?

– Ja, det är både och. Så länge jag inte rör mig och sitter eller ligger alldeles still brukar det inte göra ont. Men just nu, peppar peppar är det bäst jag säger, har jag kommit till en bra plats.

Den största delen av sitt framträdande spenderade Kikki Danielsson på en pall och hon har tidigare berättat hur hon fortfarande haltar efter benbrottet i slutet av november.

Stöttas av Lotta Engberg och Elisabeth Andreassen i Melodifestivalen 2018

Nu stöttas Kikki Danielsson av Elisabeth Andreassen och Lotta Engberg, som tillsammans med den förstnämnda utgjorde succétrion Kikki, Bettan & Lotta under början av 2000-talet.

– Jag tycker att det är så kul att hon är tillbaks för fulla muggar, säger Elisabeth Andreassen.

Hon har ju haft det rätt tufft senaste tiden med bruten fot och så vidare?

– Ja men det är ingenting för Kikki, det klarar hon bra. Det kommer inte hindra henne. Det är bara att plocka fram en rullstol så är vi klara. Kikki är oslagbar. Bara titeln på låten gör att jag får stora förhoppningar och hon har ju en så stor publik så jag tror att det här kan gå väldigt bra, säger hon och fortsätter:

– Kikki är väldigt omtyckt, en legend. Hon är ju vid väldigt gott mod med Sulo, plattor och turnéer. Jag är väldigt glad för hennes skull.

 

LÄS MER: Edward Blom berättar om när han grät senast 

 

Lotta Engberg håller även hon på Kikki Danielsson:

– Världens bästa Kikki! Jag vill hälsa henne lycka till och all kärlek. Alltså hon är så bra och har absolut fans. Det kommer gå hur bra som helst, säger hon.