The Ark, Magnus Uggla, samt Idol-Sebastian är klara för schlager-SM. Helena Paparizou slåss om sista platsen mot Irma Schultz och Uno Svenningsson, Thorleifs och Dogge Doggelito.
The Ark, Magnus Uggla, samt Idol-Sebastian är klara för schlager-SM. Helena Paparizou slåss om sista platsen mot Irma Schultz och Uno Svenningsson, Thorleifs och Dogge Doggelito.

Jokrarna är klara

Publicerad
Uppdaterad
The Ark, Magnus Uggla och "Idol"-Sebastian.
Dessutom utmanar Uno Svenningsson och Irma Schultz, Helena Paparizou samt Thorleifs och Dogge Doggelito om en plats.
Expressen kan i dag berätta vilka artister som SVT slutförhandlar med som nästa års schlagerjokrar.
Hemlighetsmakeriet från SVT:s sida är stort. Produktionen har kontinuerligt skickat ut dimridåer för att in i det sista dölja vilka artister som slutligen kniper de fyra åtråvärda jokerplatserna i nästa års schlager-SM. Men Expressen kan i dag avslöja att The Ark slutförhandlar med SVT och artistansvarige Christer Björkman. - Någon gång vill man ju göra schlagern, det är en fantastiskt rolig grej, säger gruppens manager John Grey.

Två gamla idoler

Enligt Metro är även Magnus Uggla med 95 procents säkerhet klar som joker. - SVT har försökt få med honom i flera år, nu är det nära, säger en källa till tidningen. Dessutom blir Måns Zelmerlöw inte ensam "Idol"-stjärna i schlager-SM. Förra årets tvåa, Sebastian Karlsson diskuterar nu de slutliga detaljerna med SVT. - Jag känner inte till det här alls, säger Maria Olanders på hans skivbolag Sony BMG.

Inte klart än

Uno Svenningsson i duett med Irma Schultz finns också med i diskussionerna, precis som dansbandet Thorleifs i kombination med Dogge Doggelito och schlagerdivan Helena Paparizou. - Det är inte klart ännu. Hur det blir beror helt och hållet på vilken typ av akt SVT vill fylla den sista luckan med, säger en centralt placerad källa.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag