Kishti Tomita. Foto: /IBL / /IBLKishti Tomita. Foto: /IBL / /IBL
Kishti Tomita. Foto: /IBL / /IBL
John Lundvik. Foto: SVEN LINDWALLJohn Lundvik. Foto: SVEN LINDWALL
John Lundvik. Foto: SVEN LINDWALL

John Lundviks relation med "Idol"-Kishti Tomita

Publicerad

Kishti Tomita har beskrivit honom som sin själsfrände.

Nu berättar John Lundvik om relationen med "Idol"-profilen, hur han förändrades av att bli pappa och uppladdningen inför finalen av Melodifestivalen 2018.

– Hon älskar musik och har väldigt mycket kunskap, säger John Lundvik.

Under lördagen gick hans nummer hem i Friends arena och hyllades av flera tittare.

Det var under en intervju med Aftonbladet som Kishti Tomita hyllade John Lundvik. Duon fick kontakt med varandra på nätet varpå en nära vänskap utvecklades.

– Han är min själsfrände och bästa vän, sa Kishti Tomita, känd som jurymedlem i "Idol", då.

John Lundvik skrattar när han blir påmind om Kishti Tomitas uttalande.

– Kishti är också en musikälskare av rang och vi delade det intresset. Hon älskar musik och har väldigt mycket kunskap och det är samma här så det var en vänskaplig musikalisk relation, säger han.

Ni var inte ett par alltså?

– Nej, Gud nej, haha.

 

LÄS MER: John Lundviks okända förflutna 

 

På lördagskvällen tävlar John Lundvik i finalen av Melodifestivalen 2018 som sänds från Friends arena i Stockholm. Efter sitt framträdande hyllades han av flera tittare.

"Wow! Kvällens bästa manliga artist!", skrev en person. 

"Äntligen lite klass!", skrev en annan.

Men inför numret försökte artisten själv koppla bort tävlingen.

– Jag har försökt att göra så lite som möjligt som har med Mello att göra. Jag har varit med barnen i pulkabacken, jag har lagt ifrån mig telefon och tränat mycket. Jag har helt enkelt gjort annat för att komma bort från just de här tävlingstankarna och det har funkat bra, säger John Lundvik.

En av de största konkurrenterna till John Lundvik och hans bidrag "My turn" är Felix Sandman som också ställer upp med en ballad – "Every single day".

– Felix har en grym ballad men jag har en powerballad och jag kan inte göra så mycket mer med den än att vara mig själv och sjunga från hjärtat. Och det tänker jag göra.

John Lundvik är en tittarfavorit i Melodifestivalen 2018

Samtidigt har John Lundvik seglat upp som en av de stora favoriterna i finalen.

– Oj, herregud. Det är rätt sjukt. Från att ha gått under radarn helt i Karlstad till att vara bland topp tre. Jag är ju en underdog, nästan alla andra har varit med i "Idol" eller Melodifestivalen utom jag.

"Hon älskar musik och har väldigt mycket kunskap", säger John Lundvik om Kisthi Komita.Foto: SVEN LINDWALL

Känner du någon extra press?

– Nej, det här är inte en deltävling så vi artister som är med tävlar tillsammans i stället för mot varandra och det känns sjukt skönt för nu är det upp till Sverige att rösta.

John Lundvik har två barn tillsammans med flickvännen Jotta Martidou. Huruvida hela familjen kommer till finalen är ännu oklart.

– Vi håller på att diskutera det, min dotter är ju bara tre år och det är ju ett ganska långt program så det beror lite på hennes form på lördagen. Men hon kommer titta i alla fall.

Du och Jotta har inga planer på att gifta er?

– Det kommer väl säkert en plan i framtiden men inte just nu, haha.

 

LÄS MER: Artistens känslokollaps –  bröt ihop på scen 

 

När blev du pappa för första gången?

– Det var tre år sedan, då fick vi Naomi. Och min son Michael är ett år gammal.

Hur förändrades ditt liv av att bli pappa?

– Till det positiva för jag är inte huvudperson i min egen film längre och det har funkat väldigt bra för mig. Nu kan jag prioritera något som verkligen är viktigt. Och det är familjen för mig.

John Lundvik adopterades av sina föräldrar Johan och Jane Lundvik när han var en vecka gammal.

– Vi bodde i London tillsammans i sex år. Sedan kom vi till Växjö och det var där jag fick min älskade musik, min friidrott och verktygen för att kunna bli bra på någonting. Sedan satsade jag allt på ett kort, nu bor jag i Stockholm och är en finalist i Melodifestivalen.

Har du någon kontakt med dina biologiska föräldrar?

– Nej, inte ett dugg. Det finns ingen information om det. Så ligger det till.

Har det varit jobbigt?

– Inte alls, jag har världens bästa föräldrar som har stöttat mig i allt. Det är min mamma och pappa.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag