Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

John Lundviks okända vänskap med Carolina Klüft

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

John Lundvik är inte bara debutant i Melodifestivalen 2018:s första deltävling i Karlstad, han är också en framgångsrik idrottsman.

Här är hans okända koppling till Carolina Klüft.

– Det var faktiskt Carolina Klüfts mamma Inga-Lill som fick mig att börja med friidrott, har John Lundvik tidigare sagt till TT.

John Lundvik debuterar i Melodifestivalen 2018. I den första deltävlingen, som sänds från Karlstad, tävlar han med bidraget. "My turn" som har skrivit av Anna-Klara Folin, John Lundvik och Jonas Thander.

– Min inre målsättning är bara att vara mig själv, att göra det bästa jag kan göra. Sedan är det upp till tittarna, svenska folket, att rösta och lyfta fram mig om de vill lyfta fram mig, säger John Lundvik till SVT.


LÄS MER: Melodifestivalen 2018: Allt du behöver veta 


John Lundvik har bland annat skrivit prinsessan Victoria och prins Daniels bröllopslåt "When you tell the world you're mine" tillsammans med Jörgen Elofsson.

Första gången John Lundvik tävlade i Melodifestivalen var 2014. Den gången var han låtskrivare och låg bakom Anton Edwalds bidrag "Natural". John Lundvik har också skrivit filmmusik till "Snabba cash" och tv-serien "Empire" samt den svenska OS-låten i Rio 2016 – "It's all about the games".

John Lundvik debuterar i Melodifestivalen 2018

Men John Lundvik är också en framgångsrik idrottsman som vunnit åtta SM-guld i 100-meter löpning.

– Det var faktiskt Carolina Klüfts mamma Inga-Lill som fick mig att börja med friidrott. Hon trodde jag skulle tycka det var roligt och frågade om jag ville komma ner till Värendsvallen och prova på. Så under sju år var jag med i samma träningsgrupp som Carolina, har John Lundvik tidigare sagt till TT.


LÄS MER: Benjamin nobbas – av både Pernilla och Emilio 


När han nu gör debut som artist i Melodifestivalen är det med en ballad. John Lundvik börjar numret vid en flygel och pianot är inspelat i Benny Anderssons studio.

– Texten handlar om min resa. Lyckan över att ha fått vara bakom många artister som låtskrivare men nu få chansen att stå längst fram i form av att vara artist själv, säger John Lundvik till SVT.