Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jessica Andersson och Eric Saade vidare

JEssica Andersson vidare till final. Foto: Sven Lindwall
Segerkram. Foto: Sven Lindwall
Glada vinnare. Foto: Sven Lindwall

Det blev både tårar och segervrål i kvällens första deltävling av Melodifestivalen 2015.

Eric Saade och Jessica Andersson är vidare till final.

Dolly Style och Behrang Miri & Victor Crone har gått vidare till andra chansen.

Första deltävlingen av Melodifestivalen 2015 är avgjord.

Eric Saade var det första namnet som lästes upp som vidare till finalen. Han bjöd på ett ordentligt segervrål. Saade gick vidare för låten "Sting".

– Det känns bra. Men vet inte om det är så hälsosamt, man åldras tre år på den här tiden i green room. Det är alltid nervöst. Man får någon slags dom, men det gick ju bra, sade Eric Saade till Expressen Primetime efter vinsten.

Saade kommer fira ihop med vännerna, familjen och sitt crew.

Saade har deltagit i Melodifestivalen två gånger tidigare. Med "Manboy" 2010 och "Popular" 2011. Det var med den sistnämnda som Saade vann med i Melodifestivalen och kom trea i Eurovision Song Contest i Düsseldorf.

Fick hålla tillbaka tårarna

Jessica Andersson är den andra deltagaren som är vidare till finalen i Friends arena den 14 mars. Hon gick vidare med sitt bidrag "Can't Hurt Me Now". När hon sjungit låten efter beskedet brast även Andersson ut i ett segervrål. Andersson hade nära till segertårar när hennes namn lästes upp.

– Jag fick hålla igen lite grann. Men det var inte lätt. Jag tar ingenting för givet, det kan man inte göra. Jag har försökt stänga av under veckan för att kunna fokusera på mig själv, sade Andersson efter beskedet.

Jessica Andersson är glad att ha med sig Eric Saade till finalen.

– Han är en asskön kille och jättego', säger hon.

Jessica Andersson har tävlat i Melodifestivalen fem gånger tidigare, varav två med duon Fame som hon hade tillsammans med Magnus Bäcklund. Det var med Fame hon vann 2003 med låten "Give Me Your Love".

Dolly Style och Behrang Miri till andra chansen

Till andra chansen gick Dolly Style och Behrang Miri & Victor Crone vidare. Dolly Style med låten "Hello Hi" och Miri & Crone med låten "Det rår vi inte för". Andra chansen går av stapeln 7 mars i Helsingborg.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!