Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jessica Andersson hyllade döda vännen

Jessica Andersson gick vidare till finalen.
Kram med Eric Saade.
Glädjeruset.

Här är Jessica Andersson och Eric Saades känslostorm.

- Jag är glad att min låt läckte ut, säger Eric Saade.

Samtidigt brast Jessica Andersson ut i en tårfylld hyllning till sin döda vän - som fick henne att ta chansen i Melodifestivalen.

- Det känns extra fint att gå vidare för henne, säger hon.

Veteranerna vann.

Eric Saade och Jessica Andersson tog sig direkt till final efter deltävlingen i Göteborg i går.

Jessica Andersson var märkbart tagen av stunden. Den senaste tidens press har varit nära att ta knäcken på henne. När den släppte kom glädjetårarna och lättnaden.

- Det är både och. Det är så härligt. Jag fattar inte vad som hände. Det har varit så pressande de här dagarna. Jag har känt så höga krav på mig själv, säger hon.

Såg panikslagen ut

Under direktsändningen sköljde känslorna över henne.

Jessica Andersson såg panikslagen ut i green room. Anledningen var skräcken att åka ut mot en operaakt - precis som 2006.

- Jag vet inte om det var panik. Men jag kände att jag skulle få uppleva samma som när jag åkte ut 2006. Det hade varit en enorm besvikelse, säger hon.

Men det finns också ytterligare en anledning till känslokollapsen. I somras gick en av Jessicas bästa vänner bort i cancer. Hon har beskrivit händelsen som "ett öppet sår".

När Jessica fick låten "Can't hurt me now" brast hon i tårar och tackade ja för vännens skull. Därför ser hon sin finalplats som en hyllning till vännen.

- Hon lärde mig att ta chanser och att leva här och nu och inte skjuta saker på framtiden. Det känns extra härligt att få gå vidare för hennes skull, säger Jessica Andersson.

Eric Saade var den första artisten att bli klar för finalen.

Efter segern skrek han ut sin glädje i ett segervrål. Sen gav han Jessica Andersson en puss.

- Det är en sån lättnad. Tredje gången gillt. Jag var så nervös att det inte var hälsosamt. Eftersom jag var favoriten, och folk förväntade sig det här, trodde jag att ingen skulle rösta, säger han.

Natten till lördagen läckte Eric Saades låt ut på nätet. Något han tror kan ha varit en fördel.

- Det känns bra att min låt läckte. Om någon filmade och lade upp den tycker de ju att den är bra. Man får räkna med det när det är en fullsatt arena. Det kommer hända nästa gång också.

"Låten kan vinna Eurovision"

Nu är Eric Saade redo att vinna hela rasket.

- Låten kan vinna Eurovision. Den kommer att växa. Den är inte som "Popular" eller "Manboy", säger han.

Jessica Andersson är mer diplomatisk när hon siar om framtiden.

- Just nu känns det som att jag vunnit hela världen. Men jag har ju bara hört två bidrag ännu. Men varför inte? säger Jessica Andersson.