Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jan Johansens utspel mot Flinck: ”Kan leva nyktert”

Jan Johansen har fått fem dagar för repetioner av hans låt i Melodifestivalen.
Jan Johansen gör ett utspel mot Thorsten Flinck under genrepet inför årets andra deltävling i Melodifestivalen.
Foto: OLLE SPORRONG
Thorsten Flinck skulle ha tävlat i Melodifestivalen i Göteborg i helgen, men diskades i söndags av SVT då han står åtalad för olaga hot och ringa skadegörelse.
Foto: OLLE SPORRONG

GÖTEBORG. Thorsten Flinck, 58, förlorar stora pengar på att han blev diskvalificerad från Melodifestivalen. 

SVT döljer sanningen om vad som hänt i programmet – men öppnar också för att Flinck kan få tävla i finalen om dom hinner falla.

Samtidigt gör Jan Johansen, 54, ett utspel mot Flinck.

– Vi kanske kan prata litegrann om att man kan leva nykter också, säger han.

När Thorsten Flinck kastades ut från Melodifestivalen på grund av att han står åtalad misstänkt för olaga hot och ringa skadegörelse valde SVT att plocka in Jan Johansen som ersättare.

Men nu visar det sig att Thorsten Flinck kan få vara med i tävlingen ändå om bidraget ”Miraklernas tid” skulle gå vidare. Det finns en chans att dom hinner falla och i så fall skulle Flinck kunna få tävla i finalen – om låten tar sig dit, vilket TT var först med att berätta om. 

– Det kan finnas ett kryphål där det finns en möjlighet att han skulle kunna få tävla med låten men det är alldeles för hypotetiskt och svårt att avgöra just nu. Det måste vi ta ställning till om det händer, säger Anette Helenius, SVT:s projektledare för Melodifestivalen.

Samtidigt vill Jan Johansen, som har levt med låten dygnet runt i en vecka, inte släppa ”Miraklernas tid” om den skulle gå vidare i Melodifestivalen.

Han säger att han vill sjunga den i en eventuell final.

– Det är klart jag vill. Det skulle kännas jättetråkigt att lämna den, jag tycker att det är en väldigt fin låt och jag har levt med den ett tag, säger Jan Johansen.

Han gör också ett utspel mot Thorsten Flinck när han får frågan om han har pratat honom i veckan.

– Nej, det har jag inte gjort faktiskt. Vi kanske kan gå och ta en fika nästa vecka, säger Jan Johansen och fortsätter:

– Vi kanske kan prata litegrann om att man kan leva nykter också. Men det kanske han gör, jag vet inte. Jag har varit nykter i elva år, det var därför jag sa så.

SVT: svar – om pengastriden

SVT vet ännu inte hur man skulle göra om den situationen uppstår.

– Det måste jag prata med skivbolaget och upphovsmannen om, vem som bäst kan framföra den, säger Anette Helenius.

Samtidigt väljer SVT att dölja den verkliga orsaken till att Flinck inte är med. Under genrepet på fredagskvällen nämndes han inte ens vid namn.

– Vi nämner ju att Jan är här av en slump och att han ersätter en annan artist. Sedan nämner vi inte Thorsten Flinck vid namn och jag tycker att det är att ge Jan Johansen och låten som framför här en ärlig chans, säger Anette Helenius. 

Jan Johansen säger att han inte reflekterat över att Thorsten Flincks namn ej nämns. 

– För mig är det bara att jag ska upp och sjunga låten, det är min värld, säger han.

För Thorsten Flinck har diskvalificeringen inneburit en ekonomisk kris. När han gästade ”Malou efter tio” i TV4 på fredagen berättade han att en medverkan i Melodifestivalen hade inneburit höjda gager.

– Under 8-10 månader, knappt ett år, så kan man höja gaget tredubbelt. Då får man bara ösa in jobb. Jag behövde verkligen det, det har gått och blivit fattigt för mig nu. Nä, det är inte alls bra, sa Thorsten Flinck i ”Malou efter tio”.

Expressen har sökt Thorsten Flinck.

Anette Helenius projektledare för Melodifestivalen berättar om Thorsten Flinck och Jan Johansen.