Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Krislösningen – Jan Johansen ersätter Thorsten Flinck

Därför diskas Thorsten Flinck från Melodifestivalen:
Thorsten Flinck diskades från tävlingen under söndagen.Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Jan Johansen uppträdde med Linnéa Henriksson i mellanakten i första deltävlingen. Foto: OLLE SPORRONG

Jan Johansen ersätter Thorsten Flinck i Melodifestivalen.

Detta efter att Thorsten Flinck blivit diskad från musiktävlingen, då han ståt åtalad för brott.

– Jag är väldigt tacksam över att Jan Johansen har tackat ja med så kort varsel, säger Karin Gunnarsson, tävlingsproducent för Melodifestivalen, i ett pressmeddelande. 

Jan Johansen, 54, ersätter Thorsten Flinck, 58, i Melodifestivalen, efter att skådespelaren diskades från tävlingen på söndagen.

Det gick Melodifestivalens tävlingsproducent Karin Gunnarsson ut med i ett pressmeddelande på måndagen.

– Jag är väldigt tacksam över att Jan Johansen har tackat ja med så kort varsel. Det är inte vem som helst som kan ställa sig på Melodifestivalens scen inför tre miljoner tittare under de här omständigheterna. Med en erfaren artist som Jan är tävlingen på lördag säkrad och jag är övertygad om att han kommer att göra en fin version av Miraklernas tid, säger Karin Gunnarsson tävlingsproducent för Melodifestivalen 2020.

Thorsten Flinck diskades från Melodifestivalen 2020

Jan Johansen sågs senast i Melodifestivalen på lördagen, när han var med i mellanakten, och sjöng sin klassiker ”Se på mig” tillsammans med Linnea Henriksson. Men nu ska artisten alltså komma tillbaka och tävla, med samma låt som Thorsten Flinck skulle ha tävlat med, ”Miraklernas tid”.

Thorsten Flinck diskades från Melodifestivalen på söndagen, då SVT fått veta att han står åtalad för brott, och är mitt uppe i en rättsprocess.

– Vi beklagar detta djupt. Vi hade verkligen velat se Thorsten Flinck på Melodifestivalens scen på lördag. Men eftersom han är mitt i en pågående rättsprocess kan vi inte låta Thorsten Flinck medverka som tävlande, sa Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen, på söndagen.

Expressen har sökt Jan Johansen, som avböjer att kommentera.

Jan Johansen om cancerbeskedet och alkoholen

Schlagerveteranen: ”Jag satte mig ner och grät”.