Inspirationen bakom Måns stora show

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Måns nummer.
Inspirationen bakom.
Måns Zelmerlöw.
Foto: Sven Lindwall

Här är den stora inspirationskällan till Måns Zelmerlöws projektionsshow i Melodifestivalen. 

Videon kallas för "The alchemy of light" är skapad av konstnären "a dandypunk".

– Jag hittade den här videon och tyckte bilden var så himla fin, säger Fredrik "Benke" Rydman - regissör bakom Måns framträdande. 

Måns Zelmerlöw gick till finalen under lördagens deltävling av Melodifestivalen i Örebro. Hans framträdande av låten "Heroes" innehöll en spektakulär projektionsshow där en streckgubbe hade en framträdande roll. 

Under kvällen började det snackas på sociala medier om att projektionerna liknande de som konstnären "a dandypunk" använder sig av i videon "The alchemy of light".  

Nu berättar regissören Fredrik "Benke" Rydman, mannen bakom Måns' show, om hur han inspirerats av videon. 

– Jag kom på den här idén eftersom jag ville ha med en streckgubbe på något sätt, för att symbolisera barnet sådär. Jag hittade den här videon och tyckte bilden var så himla fin just med paraplyet och en streckgubbe, säger han och fortsätter.

– Det där var en riktigt najs bild så vi använde oss av den. Men tittar man på videon så händer ju inte samma saker. Vi gör ju en annan grej av det.

"En fin bild"

Rydman menar att det som konstnär är svårt att inte inspireras av varandra.

– Det var en fin bild som jag inspirerades av och jag tycker videon är grym i övrigt. Det finns alltid någon som gjort något liknande i världen i dag, det går aldrig att göra någonting nytt. Men det handlar om kontexten och sammanhanget man sätter det i och där tycker jag vi har lyckats göra någonting nytt.

Måns har tidigare berättat om sitt nummer. Streckgubben ska representera honom som barn. 

– Jag har en streckgubbe på en skärm bakom, som heter M-P. Måns Petter. Det är jag, på mellanstadiet när jag blev mobbad av en kille i mitt gäng. Från att vara en del av det var jag plötsligt utanför. Jag skämdes väldigt för att vara ensam, säger Måns. 

Expressen har sökt Måns genom hans presskontakt Helene Wigren.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.