Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan efter Charlotte Perrellis kupp i SVT

Charlotte PerrelliFoto: Sven Lindwall
Ace WilderFoto: Sven Lindwall

Charlotte Perrelli tror inte att hon har någon chans i Melodifestivalen - i stället är hon med för att marknadsföra sitt nya album.

Nu riktar de andra artisterna kritik mot sångerskan.

– Hon tar ju en plats från någon annan som kanske vill vara med och vinna, säger Ace Wilder.

Tittar du på Melodifestivalen?

Charlotte Perrelli har vunnit Melodifestivalen två gånger och Eurovision Song Contest en gång.

Men när sångerskan ställer sig på scen på lördag är det inte för att vinna Melodifestivalen 2017. I stället tror hon på fiasko.

– Jag har förberett mina barn på att jag förmodligen kommer åka ut för så ser det ut, jag har inte gjort en typisk schlagerlåt. Men jag kommer inte bli ledsen, säger Charlotte Perrelli.

Att Charlotte Perrelli inte är med för att vinna har en naturlig förklaring. Charlotte Perrelli vill nämligen marknadsföra sitt nya album, som släpps i februari.

– Jo absolut! Det har jag aldrig stuckit under stolen med för fem öre. Det är tre miljoner som tittar på Melodifestivalen, säg mig ett program som jag kan vara med i och sjunga en ny låt och nå ut till så många. Det finns inte.

 

LÄS MER: Charlotte Perrelli tror på fiasko i Melodifestivalen

 

– Det här är ett fantastiskt forum att få visa upp sin nya musik i. Och det är jätteviktigt. Jag är artist, det är mitt jobb och jag älskar mitt arbete. Min passion för musiken är större än den har varit på många år, jag tycker det är så roligt, säger Perrelli.

Perrelli kritiseras av Ace Wilder

Men kuppen mot SVT går inte hem hos alla. Att Charlotte Perrelli är med för att marknadsföra sin musik ser Ace Wilder som orättvist.

– Hon tar ju en plats från någon annan som kanske vill vara med och vinna. Samtidigt är hon ju älskad i Mellovärlden och har vunnit Eurovision. Det är kul att hon vill visa upp sig och vad hon har gjort. Men samtidigt är det synd för dem som vill komma in i Melodifestivalen, säger hon.

Boris René säger så här om Charlotte Perrellis kupp:

– Alla har sina egna tankar och åsikter kring varför man är med. Det är bara att respektera.

Hade du själv gjort så?

– Jag vet inte. Kanske i framtiden. Men vi är alla olika som människor.

Dinah Nah, som själv drabbades av teknikstrul under sitt nummer, säger dock att hon delvis förstår Charlotte Perrelli.

– Det är inte alla som är med i Melodifestivalen för att vinna. Det är ju en av de bästa plattformarna för att visa upp sig.

Hade du själv gjort så?

– Första gången jag var med så gick jag in utan några förväntningar. För jag var debutant och kände bara "wow, jag är med i Melodifestivalen".

 

LÄS MER: Charlotte Perrellis och makens stora sorg

 

Samtidigt talar flera saker för att det faktiskt kan bli fiasko för Charlotte Perrelli. I en omröstning på SVT:s sajt noterade sångerskan bottensiffror för sitt framträdande.

Bara 6 procent av tittarna la sin röst på Charlotte Perrelli, vilket placerar henne sist i första deltävlingen. Hon delar bottennoteringen med Adrijana, 19, som framförde låten ”Amare”.

I stället var det Nano, 30, med låten ”Hold on” respektive Ace Wilder, 34, som vann publikens hjärtan i omröstningen. Bägge fick 28 procent vardera av rösterna - som uppgick till 5 529 stycken.

Charlotte Perrelli själv hoppas dock på succé. Och även om hon inte väntar sig att gå vidare så hoppas hon att hon ska vinna åtminstone några röster.

– Jag hoppas inget hellre än att folk ska gilla det här på lördag och rösta. Jag vill ju göra bra ifrån mig. Om det går bra är det ett tecken på att folk tycker om det så det är klart att jag vill det. Men jag är också realist.