Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon kämpar mot smärtorna

Josefin Nilsson har dagligen ont i huvudet och nacken efter bilkraschen. Men i kväll vill hon visa att hon står pall. "Jag älskar verkligen låten", säger hon.
LINKÖPING. Josefin Nilsson uppträder i kväll som en av favoriterna.
Hon gör det med dolda smärtor efter en whiplashskada.
Det är skitjobbigt. Jag har så ont i huvudet och nacken varje dag.
Josefin Nilsson, 35, som tidigare medverkat i showgruppen Ainbusk, på film och som soloartist, är helt fokuserad på att gå vidare vid kvällens delfinal: – Givetvis, det vore fantastiskt. Det är jättespännande och oerhört otäckt på en och samma gång. Jag verkligen älskar låten "Med hjärtats egna ord". Det var därför jag till slut tackade ja. Det jag sjunger måste kännas från hjärtat, säger Josefin Nilsson.

Tvingas leva med smärtan

I veckan har det stått om att Josefin Nilsson satt i bilen tillsammans med Mikael Persbrandt då han 8 februari, efter Grammisgalan, greps misstänkt för rattfylla. För några år sedan råkade Josefin Nilsson ut för en bilkrasch som gett henne men för livet. Hennes syster och barnen samt Josefin Nilsson, som satt och sov i baksätet, blev påkörda bakifrån av en bilist som inte höll avståndet. Resultatet: Josefin drabbades av en whiplashskada med värk som följd. – Vissa dagar är bättre än andra, men ont gör det. Det är något jag tvingas leva med. För att komma tillrätta med smärtorna måste hon då och då äta värktabletter. Josefin Nilsson berättade nyligen: – Det är skitjobbigt. Jag har så ont i huvudet och nacken varje dag. Det har påverkat mig och det är trist. Men så är det.

Vill se framåt

Samtidigt vill hon se framåt och inte gräva ner sig i problemen. – Det gäller att hela tiden arbeta med sig själv, finna det positiva i livet, balansen. Hur jag mår i dag varierar från dag till dag, men grundläget är ganska bra. Jag har bland annat jobbat med psykolog, gått i terapi. Det hjälper. Och i kväll, då ska jag visa alla, Någonstans därute måste det ju finnas någon som tycker om min låt (skratt).