Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hasse Anderssons muskler förtvinar

Hasse "Kvinnaböske" Andersson.
Foto: Christian Örnberg
Hasse Andersson.
Foto: Sven Lindwall

Hasse "Kvinnaböske" Andersson, programledare för Melodifestivalen 2017, lider av en yrkesskada.

Skadan gör att hans muskler förtvinar och förra året tvingades han till en andra operation.

Nu kan han inte längre spela sina instrument.

– Jag kan inte spela piano eller synt längre, säger Hasse Andersson till Aftonbladet.

Tillammans med Clara Henry, 22, och David Lindgren, 34, är Hasse "Kvinnaböske" Andersson, 69, programledare för Melodifestivalen 2017.

Många känner nog inte till att den folkkära artisten lider av en yrkesskada. En nervskada i nacken har fått hans muskler att förtvina.

Han opererades för första gången för åtta år sedan. Och så sent som i december tvingades han till en ny operation. Skadan gör att han inte längre kan spela sina instrument.

Hasse "Kvinnaböske" Andersson: "En yrkesskada"

– Det är en yrkesskada som jag har, jag har stått med tunga gitarrer om nacken hela livet. Det är nerver som kommer i kläm så det gör ont ut i armarna och fingrarna. Jag har förlorat en del känsel i den handen och det sticker i fingrarna, säger han till Aftonbladet.


LÄS MER: Hasse Andersson tvingas ta sprutor


Skadan får även ytterligare konsekvenser för artisten.

– Det får ju de konsekvenserna att när nerver dör så förtvinar ju musklerna. Jag har förlorat en del muskler i ena armen så jag kan inte hålla en hammare och spika och sånt till exempel.

Han fortsätter:

– Jag kan inte spela piano eller synt längre, säger han till tidningen.

På lördag står han på scen tillsammans med Clara Henry, 22, och David Lindgren, 34. För att klara av smärtorna så får han sjukgymnastik och massage.


LÄS MER: Hasse Anderssons känga mot Filip Hammar


Hasse Andersson får även starkt stöd av sin fru, Monica Forsberg, 66, som är på plats under Melodifestival-turnén.

– Hon är med hela tiden och stöttar mig. Jag har sagt till henne att nu är vi så gamla så nu har vi inte råd att förlora en massa tid, att hon är på sitt håll och jag är på mitt håll. Nu ska vi uppleva allting tillsammans. Så därför är hon med så mycket som möjligt och när hon är i väg och gör grejer är jag där och stöttar henne, har han tidigare sagt till Expressen.