Hemma i Malmö firade Arashs familj och vänner tredjeplatsen i Eurovision song contest. "Jag är så stolt över honom. Det är underbart och härligt", säger mamma Ashraf (i grön tröja). Foto: Ulf Ryd
Hemma i Malmö firade Arashs familj och vänner tredjeplatsen i Eurovision song contest. "Jag är så stolt över honom. Det är underbart och härligt", säger mamma Ashraf (i grön tröja). Foto: Ulf Ryd

Här firar Arashs familj i Malmö

Publicerad
Uppdaterad
Malena Ernman var aldrig med i toppstriden. Men svenske Arash ordnade en pallplats åt Azerbajdzjan.
Och hemma i Malmö firade familjen.
- Vi är så stolta, jublade mamma Ashraf.
Azerbajdzjans bidrag "Always" med svenske Arash Labaf och Aysel slutade på en tredjeplats på 207 poäng - bara elva poäng efter tvåan Island.
Arash själv var mer än nöjd med pallplaceringen.
- Det kändes jävligt bra! Vi gjorde mycket bra ifrån oss och gav verkligen allt. Det var oerhört mycket kärlek, säger han.

Firade tredjeplatsen

Hemma i Malmö följde Arashs familj och vänner hela finaltävlingen.
Och när tredjeplatsen var klar började firandet.
- Jag trodde att han skulle komma bland de fem främsta, men det här var ju riktigt bra. Det gick mycket bättre än vad jag förväntade mig. Jag är jättenöjd och stolt över honom, Aysel och Arash i finalen. Foto: Reuterssäger Ashkan Labaf, Arashs bror, som röstade flitigt under kvällen.
- Det blev en hel del röster. Jag satt med fem mobiltelefoner och skickade iväg massor av sms tillsammans med min flickvän, säger han.
Mamma Ashraf Emamyfar var rörd över sonens framgång.
- Jag är så stolt över honom. Det är underbart och härligt. Men det var mer nervöst under semifinalen, nu var jag lugnare, säger hon.
Nu hoppas familjen på att Arash ger den svenska Melodifestivalen en chans.
- Det gick ju bra nu, så det skulle vara kul att se honom delta här på hemmaplan. Fast han får sjunga på engelska då, persiskan går nog bort, säger brodern Ashkan.

Vill ställa upp på hemmaplan

Och efter schlagersuccén öppnar Arash redan för att uppträda på nytt nästa år.
- Om allt faller på plats så kan jag tänka mig att ställa upp i svenska Melodifestivalen nästa år. Det vore en ära, säger han.
Joakim Gerhardsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag