Malena Ernmans helvita klänning kostade närmare 400 000 kronor. Foto: Sven Lindwall
Malena Ernmans helvita klänning kostade närmare 400 000 kronor. Foto: Sven Lindwall

Här är Malenas finalklänning

Publicerad
Uppdaterad
Här är första bilderna på Malena Ernmans helvita isdrottningsklänning.
Och smakar det så kostar det - närmare 400 000 kronor.
- Jag älskar den, säger mezzosopranen om Camilla Thulins skapelse.
Expressen kunde i början av april berätta att Malena Ernman byter ut sin svarta Melodifestival-klänning mot en helvit Narnia-liknande skapelse i Moskva.
Nu kan vi visa de första bilderna på Camilla Thulins kreation.
- Det är en riktig lyxklänning. Det krävs en riktig valkyria, en Brynhilde, för att bära upp den. Och det är ju Malena. Lång och blond med fantastisk kropp. Vi har tagit klänningen ytterligare ett steg vidare och gett den futuristiska vingar som går upp. Samtidigt är den väldigt klassisk, 1800-tal, berättar hon om sitt verk som Thomas Nordin sytt upp.

15 meter korsettfjädrar

Klänningen innehåller 15 meter korsettfjädrar, nederkanten består av 365 kraftigt krusade strutsfjädrar i tre olika nyanser. Dessutom finns där turkiska paljetter, specialinköpta i Istanbul, Turkiet.
- Jag känner mig lika lyckig som Grace Kelly i klänningen. Jag älskar den, säger Malena Ernman lyckligt.
Men som sagt, smakar det så kostar det.

"Flott artist"

Camilla Thulin bedömer att priset på den ligger runt 400 000 kronor. Bara fjädrarna kostar 10 000 kronor. Tre personer har jobbat intensivt med att färdigställa den.
- Jag känner oerhörd respekt för Malena. Det är kul att vi skickar en sån här flott artist. Helt underbart faktiskt, säger Camilla Thulin.
Malena Ernmans fem danserskor/körtjejer på scenen kommer ha korta jackor i sammet och siden, med urringning och smala höfter.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag